Kartal'ın düşüş öyküsü 29

Kartal'ın düşüş öyküsü 29

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE
 

YİNE HAKEM YİNE FEDERASYON

YİNE FENERBAHÇE YİNE KONYA

Lig’in 16.haftasının açılış maçında Fenerbahçe’yi konuk ediyorduk. Doksan dakika tamamlandığı zaman 2-1 mağlup idik.. Orta hakem Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcı hakemi Nihat Akman ‘elle’ atılan golü nizami olarak değerlendirmiş ve verdikleri ve vermedikleri kararlarla maçın sonucuna yani Konyaspor’un mağlubiyetini hazırlamışlardı. Bu golü hatırlamak istersek 34.dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında kaleci Oğuzhan'ın yumruklayarak uzaklaştırmak istediği top Önder'in eline  çarparak ağlara gitmişti.. Bu pozisyonda oyuncularımız Önder'in elle oynadığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulunurken, ilk önce golü vermeyen maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu yardımcısının orta noktaya koşması üzerine kararını değiştirerek golü vermişti. 2-1 kaybettiğimiz Fenerbahçe maçının ardından Bulak “Bizim bile yedek kulübesinde elle atıldığını gördüğümüz golü sadece orta hakem ve

Konyaspor’un evinde on binlerce taraftarının önünde chakemlerin de yüz binlerce insanında bu ellerle atılan golleri tv ekranlarında yavaşlatılarak görüntüler dondurularak izlemesi Konya için ne ilk idi ne de son. İşte Konyaspor yönetiminin her dönem Futbol Federasyon Başkanlarını yönetimlerini Hazreti Mevlana’nın hoşgörüsüne sığınarak ağırlamaları yedirmeleri içirmeleri hediyelerle uğurlamalarının mükafatı olarak Konyaspor hep el ile mahvedilecekti. Bu el işi bir sezon önce Konyaspor’u ligden düşürmese de ikinci el lige veda eden takımımızın puan hanesine sıfır yazılan doksan dakikalardan sadece birisi idi. Tabii ki kimse kusura bakmasın ama bunu anlayan Konyalı ve Konyasporlu sayısı pilava etli ekmeğe arabaşına giden Konyalı sayısından çok azdı.

yardımcısı görmedi. Hakkımız yendi ve sonucunda canımız yandı. Maçın özellikle ikinci yarısında oyuncularım ellerinden gelen bütün gayreti gösterdi, ama maalesef 1 gol atabildik. Bizim rahatsızlığımız ilk golü yedikten sonra ikinci golü yemek. Bunu oyuncularımla tartışıyoruz ve düzeltmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe'ye karşı 2-0 geriye düşünce 2 gol atması zor oluyor. Elimize geçen fırsatlar vardı, maalesef değerlendiremedik. Ligin ilk yarısını moralli bitirmek istiyorduk. Ama oynadığımız oyun, ortaya koyduğumuz mücadele bizi memnun etti. Gol elle atılabilir, faul yapılarak atılabilir. Bana göre birinci gol tamamen elle atılan bir goldü. Ama Roberto Carlos gibi dünyaca ünlü, tecrübeli bir oyuncunun topu alıp orta sahaya koşması ve hakemi etki altına alması kendisine hiç yakışmadı. Oyunda faul atışları, taç atışlarında vakit geçirmesi garipsenecek bir durumdu. Böyle oyuncuların biraz daha centilmen olması lazım zaten zor şartlar altında pozisyon buluyoruz. Ve burada da hakkımız yenince, sıkıntıya düşünce ya da gol elle atılınca bizim canımız yandı. Çok samimi söylüyorum, biz o golün elle atıldığını gördük. Gerisi ve yapılanlar etik olmayan bir davranıştı” diyecekti. Golün kahramanlarından Kaleci Oğuzhan Bahadır, Fenerbahçe’nin attığı ilk golde Önder’in elini açarak geldiğini ve topun eline çarptığını kendisinin de söylediğini ifade ederek “Bu yaşadığımız ilk hakem hatası değil. Bir şeyler hazırlanmış, senaryo belli. Bizlerde bu ligin figüranıyız. Emeklerimize yazık oluyor” demişti.

ULUSAL BASIN BİLE

GOLE EL DİYORDU

Konyaspor’umuzun, Fenerbahçe ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği maçın ardından ulusal basına yansıyan haberler ve yorumlarda Önder’in attığı golün maçın orta hakemi Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Nihat Mızrak tarafından hediye edildiği görüşü hakim olurken, eski hakemlerden Erman Toroğlu ve Ertuğrul Dilek, maçta kural hatasının olduğunu ve tekrarlanması gerektiğine işaret ettiler.  Maçın hakemler tarafından Fenerbahçe’ ye hediye edildiğini iddia eden eski hakemlerden Erman Toroğlu ve Ertuğrul Dilek, maçta kural hatasının olduğunu ve tekrarlanması gerektiğine işaret ettiler.

  

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 17 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 18 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 19 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 20 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 21 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 22 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 23 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 24 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 25 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 26 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 27 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 28 yazısı için tıklayın

 

Devamı yarın...

Önceki ve Sonraki Haberler