Kartal'ın düşüş öyküsü 3

Kartal'ın düşüş öyküsü 3

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

KUNTOĞLU YÖNETİMİ KONGRE

SALONUNDA İLK FİRESİNİ VERMİŞTİ

Mehmet Ali Kuntoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, sonuçta genel kurul salonunda tek liste olarak da yarışsa da kongreyi kazanan taraf idi ve herkes salonda artık birbirini kutluyordu. İş tam gazetecilerin yönetimin toplu olarak görüntüleme isteğine gelince ortada bir sorunun olduğu gözleniverdi. Çünkü Konyaspor’u yönetmek için seçilen yönetim kurulu üyeleri platforma davet edilmişlerdi. Gazeteciler 21 kişilik yönetim kurulu üyelerini beklerken biraz da şaşkındılar. Çünkü hatıra fotoğrafı çektirmek için platforma çıkan başkan dahil sadece 14 kişi bulunuyordu. Bu bekleyiş ve şaşkın bakışlar Sayın Kuntoğlu’nun ‘Biz tamamız arkadaşlar. Yönetim de isimleri bulunan ama şu anda aramızda olmayan diğer arkadaşlarımızın bazıları Konya bazıları da ülke dışında oldukları için yoklar’ demesiyle durum şimdilik idare edilecekti. Ama tabii nereye kadar? Bunu da en iyi zaman gösterecekti.
 

KONYASPOR YÖNETİCİSİ FERİT RIZVANOĞLU

KASIMPAŞA’DA DA YÖNETİCİ ÇIKMIŞTI

İşte bu kötü örneklere ilk isim Ferit Rızvanoğlu oluverdi. Çünkü kısa bir süre sonra Sayın Rızvanoğlu’nun ligde çok değil bir ay önce Konyaspor’un rakibi olan Kasımpaşa’da da yönetim kurulu üyesi olduğu öğreniliverdi. Sonuçta Konyaspor yönetimi ve Başkan Kuntoğlu ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu tür profesyonellik gerektiren işlerin iyi niyetle yürümeyeceği gerçeği bir kez daha şamar gibi suratımızda patlıyordu.

RAŞİT ÇETİNER İLE YENİDEN

ANLAŞMA SAĞLANDI  

Konyaspor zorda olsa biraz şansı biraz da her zaman yokluğundan yakındığımız lobisinin gücü ile ligde kalmayı becerdiği için yönetim yeniden teknik patron olarak Raşit Çetiner ile anlaşmakta zorlanmadı. Çünkü doğruları dile getirmek gerekiyorsa o günlerde Raşit Hocaya muhalif grubun eli zayıftı ve spor kamuoyu Raşit Çetiner ismine hiç de karşı çıkmamıştı. Bu arada transfer komitesi de belirlendi. Başkan Kuntoğlu’nun ‘Konya’nın çocukları’ diye basına bir kez daha tanıttığı ve geçmiş dönemlerde Konyaspor forması giyen Nuri Mehtap futbol şubesinin başına getirilirken yönetimde yer alan Mustafa Düzkaya ve hukukçu işadamı Kemal Güven’in de bulunduğu isimlerden transfer komitesi oluşturuldu.

TRANSFER BOMBASINI “MEMLEKET” PATLATINCA

4 Haziran günü Nuri Mehtap’ın da göreve başlaması ile transfer komitesinin çalışmaları 6 Haziran’da MEMLEKET Gazetesi’nde manşet olunca belki de ilk kez Konyaspor yönetiminin yeni üyelerinde kafalar karışacaktı. Çünkü MEMLEKET Gazetesi’nin Spor Müdürü arkadaşımız Hüseyin Altay, başkan Kuntoğlu, Mustafa Düzkaya ve Raşit Çetiner’in birlikteliğini görüntülerken Raşit Çetiner’in önünde bulunan transfer listesinin de fotoğrafını çekiyor ve transfer listesi, Konya spor gündemine bomba gibi düşüyordu. Her yönetici birbirinden şüphelenip ‘Bizim sır gibi sakladığımız transferler bu gazeteye nasıl sızdı?’ diye suçlu ararken MEMLEKET Gazetesi’nin bu haberinden bir gün sonra Hürriyet Gazetesi’nde KONYA’DA LİSTE POLEMİĞİ başlığında “Teknik Patron Raşit Çetiner huzursuz. ‘Bu iş hiç hoşuma gitmedi’ diyerek sıkıntısını gözler önüne serdi” haberi yer alacaktı. Oysa sıkıntı ve huzursuzluk kaynağı başta Raşit hoca olmak üzere yönetimin acemiliğinden kaynaklanıyordu.      

 

 
Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın

Devamı yarın...

Önceki ve Sonraki Haberler