Konya’da son 24 saatin yağış tablosu: Rekor Derebucak’ta
Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan yağışların ardından metrekareye düşen miktarlar açıklandı. Yüksek kesimlerde yağışlar kar olarak görülürken, Beyşehir’in simgesi Dedegöl Zirvesi beyaza büründü.
Son günlerde Konya ve ilçelerinde görülen yağışlar, bazı bölgelerde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde etkisini gösterdi. Özellikle dağlık alanlarda oluşan beyaz örtü, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.
Beyşehir’de Dedegöl Zirvesi karla kaplandı
Beyşehir ilçesinin simgelerinden Anamas Dağı üzerindeki Dedegöl Zirvesi, yağışların ardından tamamen karla kaplandı. İlçe merkezinden de görülebilen zirve, bulutlar arasındaki görüntüsüyle dikkat çekti.
En fazla yağış Derebucak’ta ölçüldü
Meteoroloji verilerine göre, son 24 saatte Derebucak ilçesi 21,7 kg/m² ile en fazla yağışın görüldüğü yer oldu.
Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası: 19,5 kg/m²
Beyşehir merkez: 5,2 kg/m²
Hüyük: 4,8 kg/m²
Seydişehir: 4,4 kg/m²
Derbent: 1,0 kg/m²
Merkez ve diğer bölgelerde kayda değer yağış yok
Belirtilen ilçeler dışında Konya merkez ve diğer bölgelerde kayda değer bir yağış ölçülmedi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde hava koşullarına bağlı olarak yüksek kesimlerde kar yağışının devam edebileceğini bildirdi.

Kaynak:
