Kartal'ın düşüş öyküsü 7

Kartal'ın düşüş öyküsü 7

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

Konyaspor’da para sıkıntısı yok!

Bir sezon öncesi gelişi ve performansının yanı sıra aldığı parada sık sık gündeme gelen Damir Kahriman ile 13 Haziran günü yollar ayrılıyordu. Bu günlerde iç ve dış transfer görüşmelerine kısa bir süre mola verilecekti.

KONYASPOR YÖNETİMİ VALİ

AYDIN BAŞKANLIĞINDA TOPLANIYOR

17 Haziran günü akşamı Konyaspor yönetimi Vali Osman Aydın AK Parti İl Başkanı ve parti yönetimi ile bir araya gelecek ve yeni sezonla ilgili büyük kulüp(!) ve Konya’yı Avrupa’da temsil edecek başarılı takımı kurmak ile ilgili geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yapılacaktı.

Başkan Mehmet Ali Kuntoğlu’nun Kozağaç semtindeki villasında yapılan toplantıya Vali Osman Aydın başkanlık ederken, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak ve Meclis Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Faruk Dügen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Sayın Orhan Berk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ile bazı özel davetliler katılıyordu. Bu toplantı da Başkan Kuntoğlu özetle göreve geldikleri günden buyana yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken, “Herkesin takdir edeceği ve başarılı olacak bir takım oluşturmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz” diyecekti.

İÇ TRANSFERDE İLK İMZALAR

VEYSEL VE ÖMER’DEN
19 Haziran günü Konyaspor’da ilk iç transferin imzaları törenle atılıyordu. Ömer ve Veysel imza töreninden sonra yeni sezon için takım kaptanları olarak açıklanacaklardı. Ve sezon boyunca her iki oyuncu da performanslarının üzerinde yürekleri ile mücadele ederken kara yılın sona ermesi ile görevlerini layıkı ile yerine getirme ve aldıkları parayı helal ettirme konusunda vicdanen rahattılar.

30 YAŞINDAKİ ÜÇÜNCÜ

KALECİYE 500 BİN LİRA ÖDENDİĞİ

İDDİASI HAVAYI BOZUYORDU

20 Haziran günü iç transferde kaleci Oğuzhan Bahadır, Dış transferde takıma üçüncü kaleci olarak Adana Demirspor'dan İlker Avcıbay kadroya dahil edilecekti. Ne var ki İlker Avcıbay’ın transferi ve de kendisine ödenecek olan paranın dedikodusu spor kamuoyunda okların transfer komitesine çevrilmesine neden olacaktı.  İddialara göre 30 yaşındaki üçüncü kaleciye 500 bin lira da transfer ücreti ödendiği konuşulacak ilerleyen günlerde kafalar iyeden iyiye allak bullak olurken iddiaların eleştirilerin dozu daha da artacak ve bu transferden bazı yöneticilerin rant sağladığı dahi dedikodu malzemesi yapılacaktı.

transferde ise Adana Demirspor’dan kaleci İlker Avcıbay ve Manisaspor'dan sol kanat oyuncusu Celaleddin Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Ancak bu imzaların ardından spor kamuoyunda İlker Avcıbay’ın transferi eleştirisi odak noktası oldu. Çünkü 30 yaşındaki üçüncü kaleciye 500 bin lira da transfer ücreti ödendiği iddiaları ilerleyen günlerde kafaları karıştırırken iddiaların dozu daha da artacak ve bu transferden bazı yöneticilerin rant sağladığı dahi dedikodu da olsa konuşulacaktı.

KUNTOĞLU “PARA SIKINTIMIZ YOK”

Zafer Demir ve Serhat Akyüz, 24 Haziran 2008 günü Yeşil-Beyazlı renkler için imza atarlarken imza törenine Başkan Mehmet Ali Kuntoğlu’da katılıyordu. Bu imza töreninden bizim notlarımızda ve hafızalarımızda kalan detaylar ise şöyleydi. Bu imza töreninde Başkan Kuntoğlu’nun futbolcularla çok samimi diyalogları onlara içten sarılıp öpmeler, hatta zaman zaman elini futbolcuların omuzlarına atması idi. Bu samimi ortamın ardından Başkan Kuntoğlu birden açıyor ağzını yumuyor gözünü ve özellikle de basında aleyhinde yapılan haberlere sert tepki göstererek  “Para sıkıntımız yok” söylemini yineliyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler