Kartal'ın düşüş öyküsü 18

Kartal'ın düşüş öyküsü 18

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

 

YENİDEN GİRAY BULAK DÖNEMİ !!!

Raşit Çetiner’i takıma “kişiliksiz” futbol oynattığı için kovan tek kelime ile kapı dışarı eden Konyaspor yönetimi artık dört bir koldan hoca arayışına geçmiştir. Ve uzun titiz arayışların ardından ise Giray Bulak ile anlaşılmıştır. Giray Bulak’ ın gelmeden önceki durumu geldiği zaman ki havası başta benim gibi geçmişi unutmamakta direnen biraz da kinci gibi görünen insanların kafasını allak bullak etmektedir. Bizi tanıyan huyumuzu suyumuzu azıcık da bilen Konyaspor’lu büyüklerimiz(!) kendi çaplarında hafifçe kulağımızı çekmekte ve ‘ Bu Konya meselesi. Geçmişte Konyaspor’a gelen ama Trabzonspor’u tercih etmek zorunda kalan (Konya’yı satan demiyorlar) Giray hocanın o işte hiçbir kusuru kabahati yok’ diyorlardı. (Kendi deyimleri ile bize sopayı gösteriyorlardı) 24 Eylül’de takımın başına geçen Bulak daha imzanın mürekkebi kurumadan Güngören Belediyespor ile oynanan ve Veysel’in attığı golle zar zor kazanılan kupa maçıyla birlikte görevine zafer kazanmış muhteşem komutan edasıyla başlıyordu.

YENİ SAYFA YENİ HEYECAN

Bulak ile yeni bir sayfa açan ve Türkiye Kupası’nda da gruplara katılma hakkı kazanan Konyaspor ( Sanki bu çok büyük bir başarı imiş gibi) ligin 5. haftasına dahil maçta deplasmanda Galatasaray’a konuk oluyordu. Basın Sözcümüz Ramazan ÖzerYeni Teknik Direktörümüz Giray Bulak ile takımımız ilk kez bir lig maçına çıkacak. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda futbolcularımızın forma giymek için birbirleriyle verdikleri kıyasıya mücadele bizim adımıza önemli bir artı diye düşünüyorum. Rakibimiz Galatasaray spor kamuoyu tarafından bu maçın favorisi olarak gösteriliyor. Ama geride alan haftalarda

Konyaspor’da Giray Bulak ile yeni bir dönem başlıyordu. Ama bu ne kadar yeni bir dönemdi  doğrusu tartışılırdı. Çünkü yakın tarihte Konyaspor’da görev yaparken Konya’ yı yüz üstü bırakıp Trabzonspor’a giden teknik adam Konya’ ya yeniden çağrılırken bizim gibi geçmişi unutmamakta direnen bazı ‘kelaynaklar’ ında kulağı çekiliyor ve ‘Sakın ola suyu bulandırma. Giray Hoca iyi hoca. Konyaspor’u bırakıp gittiği zaman kendi açısından haklı’ delinerek tek kelime ile sopanın alası gösteriliyordu. Ama haklılığımızı zaman gösterecek ve Giray hoca sezon bitmeden Konya’dan gönderilirken ‘Konya benden rövanşı aldı’diyerek durumu tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyordu. 

oynanan maçlar gösterdi ki ‘Hiçbir karşılaşma oynanılmadan kazanılıp veya kaybedilmiyor’. Takım olarak Galatasaray maçından puan ya da puanlar almamızın imkansız olmadığını biliyoruz. Galatasaray’a karşı tarihimizde bugüne kadar deplasmanda oynadığımız maçlarda puan bile alamadığımız ortada. Ama bu sefer ‘Tarih tekerrürden ibaret’ olmayacak. Oyuncularımızın Pazar günü Galatasaray karşısında puan ya da puanlar almak için saha içerisinde son düdüğe kadar savaşacaklarına inanıyoruz” şeklinde görüş belirtiyordu.

NİTEKİM BU KEZ DE SAMİ YEN’DE

HAKEM FACİASI YAŞANACAKTI

Böylesi güzel bir ortamda Galatasaray maçına çıkan Konyaspor, sahada fırtına gibi esmeye başladı. Nitekim 11. dakikada da Erhan Albayrak, Fahri’nin kornerden kendisine verdiği topa sert ve güzel bir şekilde vurup fileleri havalandırdı. Bu gol bu maçta Konyaspor’un da sonunu hazırladı. Çünkü artık sahada sadece güçlü Galatasaray değil hakemler de Konyaspor’a rakip oluveriyordu. Maçın hakemi Yunus Yıldırım verdiği inanılmaz kararlarla Konyaspor’un ipini çekti. Önce Baros’un ofsaytten attığı gole “nizami” diyen Yıldırım ve yardımcıları ardından Lincoln’ün hem faul hem de ofsayt olan golüne vize veriyordu. Konyaspor, hakem kurbanı olduğu bu maçı 4-1 kaybedip 5. haftada 2. yenilgisini almış oluyordu. Evet Konyaspor oynamıştı. Ama her ortamda hep dediğimiz gibi futbolda sahada kazanılmıyordu ki. Bunu bilmek için kahin olmanın da gereği yoktu. Bir başka acı gerçek ise Konya’nın dolayısıyla Konyaspor’un sahipsizliği idi.

 

 Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 17 yazısı için tıklayın

 

Devamı yarın... 

Önceki ve Sonraki Haberler