Kartal'ın düşüş öyküsü 16

Kartal'ın düşüş öyküsü 16

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

KONYASPOR’DA BEN DEĞİL
BİZ DÖNEMİ BAŞLAYACAK(!)DI

Yönetim, transfer çalışmaları, sezon hazırlıkları derken artık ligin başlama zamanı gelip çatmıştı. Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, yeni sezonu “Konyaspor, sadece Mehmet Ali Kuntoğlu ve Yönetim Kurulu’nun değil, tüm Konya şehrinin takımıdır. Konyaspor’un başarısı Konya şehrine mal olacaktır. ‘Ben’ değil ‘Biz’ düşüncesiyle yola çıktığımız günde söylediğimiz gibi ‘Konyaspor sevdamız her geçen gün artarak devam ediyor ve artık bu sevdayı daha da büyütmek, taraflı-tarafsız herkese işlemek adına bizler taşın altına ‘gövdemizi’ koyduk, Konyalı iş adamı, sanayici, kişi, kurum ve kuruluşlardan da sadece ‘ellerini’ taşın altına koymalarını istiyoruz. El ele vererek, birlik-beraberliğimizi en üst düzeye çıkarttığımız zaman Konyaspor, diğer kulüplerimizin örnek gösterildiği değil, örnek alınan bir kulüp olacaktır. Bu kesinlikle bir hayal değildir. Bu bizim en büyük projemizdir ve bunu da yakın bir zamanda hayata geçireceğimize canı yürekten inanıyorum” sözleriyle açarken, birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğine işaret ediyor ve yine iddialı sözler sarf ediyordu.

VEEE FUTBOLA OLAN ÖZLEM DİNİYOR

…Ve uzun ve meraklı bekleyişin ardından Turkcell Süper Lig’de meşin yuvarlağın santraya konma vakti geldi çattı. Konyaspor sezonun ilk maçını 25 Ağustos’ta Ankaragücü ile oynuyordu.

Ligin ilk doksan dakikasında Ankaragücü’nü son dakika golü ile ede olsa yeniyorduk. Aslında bu doksan dakika ilk haftada eleştirilecekti. Ama Konya’da bu mümkün değil ki. Çünkü iyilik perileri hoşgörünün (!) zırhına sığınıp en ufak bir eleştiriye bile tahammül göstermiyorlar ‘Siz zaten yarım dolu bardağa hep boş bardak gözü ile bakarsınız’ diyorlardı.
Bizim Donkişotluğun da bir sınırı olacaktı. Ankaragücü maçı sonrası Nasreddin hoca gibi ‘ testi kırılmadan kulağı çekelim’ istedik ama ‘Durun bakalım daha bu bir. Hem kazanmış bir takımı eleştirmek Konyalılık mı?’denilecekti. 
 

Herkes takımın göstereceği  performansı merak ediyor, Konyaspor’un sezonu nasıl açacağını heyecanla bekliyordu. Nihayet maç saati gelmişti. 12 bin 427 biletli seyircinin izlediği Ankaragücü maçı beklenildiği gibi büyük heyecana sahne oluyordu. Konyaspor adına sezonu ilk golü Veysel’den geldi. (Ama hakem golü Celaleddin’e yazıyordu). 23. dakikada atılan bu gole Gökhan Emreciksin yanıt verirken, devre eski Konyasporlu Burak’ın kendi kalesine attığı golle Yeşil-Beyazlılar’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 78’de Jaba yine alışıla gelmiş Konyaspor sevdasını(!) tekrarlayıp skora denge getirirken 90+3’te sahneye çıkan yeni transfer Cihan, Konya Atatürk Stadı’nda bayram havası estirdi. Konyaspor ilk maçını şansının da yardımıyla zor da olsa 3-2 kazanıyordu.

ANKTARAGÜCÜ GALİBİYETİ
BİR ANDA HER ŞEYİ UNUTTURMUŞTU

Yaz dönemi boyunca sıkıntı yaşayan, iddialı açıklamaları nedeniyle zor duruma düşen Konyaspor yönetimi Ankaragücü galibiyeti ile rahat bir nefes alıyordu. Nitekim, maç sonu yapılan “Son dakika golüyle kazanmanın keyfi bir başka oluyor. Zor oldu ama önemli olan kazanmaktı. Burada önemli olan takımımızın skor ne olursa olsun oyundan kopmaması ve sahada sürekli olarak bir şeyler yapma gayretinde olması idi. Alınan bu galibiyet hem yönetimimize hem de takımımıza uzun lig maratonu içerisinde gerçekten büyük moral oldu. Galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum” açıklamaları yönetimin de nasıl bir rahat bir nefes aldığını çok açık şekilde gösteriyordu.

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın

Devamı yarın...

Önceki ve Sonraki Haberler