Kartal'ın düşüş öyküsü 15

Kartal'ın düşüş öyküsü 15

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

 

SEZON AÇILIŞ MAÇI BİLE SÖNÜK GEÇİYORDU

16 Ağustos akşamı Hollanda Ligi’nin ünlü takımı Feyenoord, Konya’da sahaya çıkıyordu. Geldi gelecek tartışmaları arasında özel bir uçakla şehrimize gelen Hollanda temsilcisi sahaya çıktığı zaman Konyaspor’lu futbolcular için ilk şoku yaşayacaklardı. Çünkü Feyenoord ile yapılan sezon açılış maçına Konyalı sporseverler yok denilebilecek bir şekilde ilgi göstermişlerdi. Buna gerekçe olarak maç akşamının Berat Kandili’ne rast gelmesi gösterilse de bu çok kötü bir ışık idi. Sahada oynanan maçta verilen mücadele de tribünler gibi tat vermedi ve karşılaşma başladığı gibi nerede ise gol pozisyonu bile yaşanmadan 0-0 sona erdi.

BAŞKAN KUNTOĞLU’DAN ALT YAPI İTİRAFI

Yazı dizimizde daha öncede dile getirmiştik Kuntoğlu yönetiminin en büyük ve iddialı hedeflerinden olan alt yapı işi her geçen gün sarpa sarıyordu. İşte başkanın o günlerde ki bir açıklaması 

Bu şartlarda Arda, Semih yetişmez

Kuntoğlu, Konyaspor altyapısının içler acısı halinden dem vurdu. Geçtiğimiz günlerde Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sosyal Tesisleri’nde konaklayan Konyaspor altyapısını ziyaret ettiğini belirten Konyaspor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, “Konyaspor başkanı olarak benim hedefim delegelerin güveni devam ettiği müddetçe 9 yıl daha bu kulüpte başkanlık yapmak. Bu 9 yıl içinde gerçek anlamda altyapıyı oluşturup 9 gencimizi 

Konyaspor lige Ankaragücü galibiyetiyle başlayınca bir yerde kendi istatistiklerini alt üst ediyordu. Çünkü Yeşil-Beyazlılar tam tamına 19yıl aradan sonra lige galibiyetle başlama başarısını göstereceklerdi, Ardından da o günlerin uçan kartalı Başkan Kuntoğlu takıma olan güvenini en üst seviyeden dile getirecek ve ‘ bu takım ligi silip süpürecek’ diyecekti. Lig böyle başlamıştı. Ama lig bittiği zaman ne acıdır ki ligden silinip süpürülen taraf Konyaspor olacaktı.   

Konyaspor’a ve Türk futboluna kazandırma hedefindeyiz. Ama geçtiğimiz günlerde altyapı takımını ziyaret ettim. Kaldıkları yerleri gördüm. Üzülerek ifade etmeliyim ki bu altyapı ile Ardalar, Semihler yetişmez. Takımda Konyalı hiçbir oyuncunun olmadığı gibi tesisler açısından da son derece sıkıntı var. Kayacık Tesisleri’nin hizmete girmesiyle birlikte altyapıda ciddi bir kalkınma hamlesi başlatacağız” dedi.

BU TAKIM SÜPER LİGİ SÜPÜRECEK

Konyaspor lige galibiyetle başlayacaktı. Ama bu galibiyetin yalancı baharın erken açan çiçekleri gibi olduğunu görmek büyük yürek isterdi. Ama bu yürekliliği göstermek isteyenlerin bunu dillendirmesi ise mangal gibi yürek gerektiriyordu. Ve bu şehrin talihsiz spor camiası yine sahte baharın görüntüsüne kapılacak mangal gibi yüreği olmadığını gösterecekti. İşte 25 ağustos günü Başkan Kuntoğlu 19 yıl aradan sonra sezona galibiyetle başlamanın kendisini çok mutlu ettiğini söylerken ‘ Bu takım ligi silip süpürecek’ diyordu. Bu cümleler Konyaspor tarihine o gün için yaldızlı şatafatlı cümleler olarak girecekti. Ama aradan geçecek ayların sonunda ne acıdır ki o ligi silip süpürecek takım ligden silinecek süpürülecekti.

 

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın

Devamı yarın...