Kartal'ın düşüş öyküsü 17

Kartal'ın düşüş öyküsü 17

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

 

İLK YENİLGİ BEŞİKTAŞ’TAN

GELİYORDU AMA DERS ALINABİLECEK MİYDİ?

Sezonun ikinci haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan temsilcimiz Konyaspor, İnönü Stadı’nda sezonun ilk yenilgisini aldı. Beşiktaş karşısında çok fazla etkili olamayan ve hakem Selçuk Dereli’nin de Konyaspor aleyhine verdiği bir kırmızı kart ve ağır bir penaltı kararıyla yıldızlaştığı maçı 2-0 kaybetti.

Ama yine de Konyaspor’da moraller yerindeydi ve maç sonunda, “İyi oyunumuzu skora yansıtamadık” açıklaması geliyordu. Çok klasik bir açıklamaydı. Oysa Konyaspor’un bu maçta gol yollarında hiç etkin olamayışına değinilmemişti bile…

DENİZLİ’Yİ ELİNDEN KAÇIRAN

CAMİADA SESLER YÜKSELİYORDU

3. haftaya dahil maçta sahasında Denizlispor’u ağırlayan Konyaspor, Da Silva’nın mükemmel golü ile 1-0 öne geçtiği maçta 35 dakika defans yapmaya kalkınca o dönem Denizlispor forması giyen daha sonraki aylarda bu kulüpten ayrılarak Konyaspor’a gelecek olan Roman Kratochvil, 89. dakikada cezayı kesiyordu. Bu gol Konyaspor’da önemli bir değişikliğe yol açtı. Beşiktaş maçından sonra Denizlispor karşısında da kişiliksiz bir futbol ortaya konması basını, taraftarı, yönetimi kısa herkesi çıldırtacaktı.

ÇETİNER 52 YAŞINA GİRERKEN

ARTIK KONYASPOR’DAN AYRILIYORDU

10 Eylül’de 52 yaşına giren Raşit Çetiner’e yönelik tepkiler isyan noktasına ulaşınca da yönetim, hoca ile yolları ayırmaya karar verdi. Ama ortada bir sorun vardı. Çünkü 1 hafta 10 gün önce Raşit Çetiner ile yeni

Sezon başında yaşanılan sıkıntılar ‘Henüz çok erken’ bahaneleri ile kapatılmaya çalışılsa da henüz ligin üçüncü haftasında Konyaspor Denizlispor ile berabere kalınca ortalık karışacaktı. Çünkü bu maçta yenilen son dakika golü ile kaybedilen iki puandan çok kişiliksiz futbol ön plana çıkacaktır. Daha sezon başında ‘ sonuna kadar hocamızın yanındayız. 3 Yıl birlikte çalışacağız’ diyen yönetim 3 yıl değil 3 hafta zor dayandığı teknik adamla bir çırpıda yollarını ayıracaktı. 

sözleşme imzalanmış ve yüklü bir tazminat maddesi de yürürlüğe girmişti. Kısaca Konyaspor’un çok bilen yöneticileri kendi iplerini kendi elleriyle çekiyordu ve Çetiner parasını alıp Konya’dan gidiyordu.

Daha sezonun 3. haftasında hoca değişikliğine gitme durumunda kalan Konyaspor “Teknik adam öğütme değirmeni olan” Süper Lig’de hoca kıyımını başlatan kulüp oluyordu.

Sezonun başlamasından kısa bir süre önce, “Transfer komitemize ve Futbol Şube Sorumlumuza gösterdiği gayretlerden ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. En doğru kararımız göreve gelmeden hocamız Raşit Çetiner ile yola devam etmek oldu” açıklaması yapan Kuntoğlu dahil herkes Çetiner’in gitmesiyle derin bir “oh” çekiyordu. 

TEKNİK DİREKTÖRSÜZ GİDİLEN

ADANA’DAN GALİBİYETLE DÖNÜLÜYORDU

Hocasız kalan Konyaspor 4. hafta maçında deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyordu. Ancak rakip takımın tarafsız sahada oynama cezası nedeniyle maç, Fazlı Bayram Hadi’nin de yoğun girişimleri ile Adana’ya alındı. Adana Demirsporlu taraftarların yoğun desteği ve Konyalı sporseverlerin Adana’ya çıkarma yapmasıyla 5 Ocak Stadı’nda Konyaspor havası esti. Sahaya antrenör Nevzat Dinçbudak yönetiminde çıkan Konyaspor rakibini Tehoue’nin golüyle 1-0 yenip 3 hafta sonra 7 puana ulaştı. Bu başlangıç herkesi büyülemişti. Ama işler bu noktadan sonra yavaş yavaş ters gitmeye başladı. Çünkü kapıda sırasıyla Galatasaray (D), Trabzonspor, Gaziantepspor (D), İstanbul BB ve Sivasspor ile oynanacak zorlu bir maç serisi vardı.

 

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın


Devamı yarın...

Önceki ve Sonraki Haberler