Kartal'ın düşüş öyküsü 20

Kartal'ın düşüş öyküsü 20

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

KONYASPOR YENİLMİŞ

KİMİN UMURUNDA?

Trabzonspor’a karşı kişilikli mücadele etsek de sonuçta sahamızda mağlup olmuştuk. Tribünleri dolduran sporseverler ‘ahlar vahlar’ içerisinde stadyumu terk ederek evlerinin yolunu tutarken sporcularımızda duşlarını almış sahadan ayrılacaklardı. Ama peki onlar nereye gideceklerdi? Çünkü sahada forma giyen beş futbolcunun yakın bir arkadaşı Konya’da iş yeri bulunan tanıdık bir isim Trabzon maçı sonrası bu futbolculardan kiminin Antalya’ya kiminin İstanbul’a sevgililerinin kız arkadaşlarının ya da sözlülerinin yanına nasıl gülerek oynayarak gidişlerini aylar sonra bize aktarırken hala içerliyordu. Ve bu dost şöyle diyordu ‘Bu yenilgi hiç birinin umurunda bile değildi’. Evet yakın zamanda ki acı hatırayı biz dinlerken konuşmalara yanımızda bulunan şehrimizde ki bir futbol adamı ile bir de basketbol camiasından akademisyen şahitlerimiz vardı. Ama gerçek ne kadar acı olursa olsun sonuçta gerçekti dahası çok acı idi.

FAHRİ ‘BEN BU PARAYI

HAK ETMİYORUM’ BİLE DEMİŞ

Konyaspor’a gelişi kadar Konya’da kaldığı süre içerisinde bile her hareketi

FAHRİ’nin Konyaspor’a gelişi daha isminin Konya ile birlikte anılması ile sorunlar yumağı başlayacaktı. Fahri’nin ısrarla ve inatla Konya’ ya gelmek istemeyişini spor kamuoyunda bilmeyen yoktu. Çünkü transferi kendisi de başkalarından duymuştu. Ama Beşiktaş Başkanı Demirören’in Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’na Fahri’nin dahi haberi olmadan bu futbolcuyu vermesinin ardından Fahri, Başkan Kuntoğlu’na ‘Başkanım ben bu kadar para etmem’ dediği iddiası bile bu olayın boyutunun yanlışlığını gözler önüne seriyordu. Fahri’yi habersiz Konyaspor’a veren Beşiktaş kulübü Başkanı Demirören ne yazık ki bu transfer ayından bir sonraki transfer ayında Mehmet Topuz için Fenerbahçe kulübü ile restleşecek ve bir futbolcunun kendisinden habersiz olarak bir başka kulübe transfer edilmesini basına yansıyan açıklamalarına göre ‘mal transferi olarak’ niteleyecekti. 

haber olan Fahri ile bazı konuları gazeteci de olsak bire bir öğrenme fırsatını bulamamıştık. Tabii bu satırlar ne bir özür ne de mazeret satırları olacak. Ancak Fahri’nin de Konya’ya gelirken yaptığı özel görüşmeler bazı yaşadığı olayları en yakın dostundan sizlere aktarırken belki de Konya’da yine bir ilki satırlara döküyoruz. Böylece her olayın bir de öbür yüzünü öğrenmiş ve kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz. Fahri, Beşiktaş’tan Konyaspor’a gelirken yazılanlardan çizilenlerden çok daha fazla şekilde ısrarcı bir biçimde Konya’ya gelmek istememiş. Konyaspor’dan alacağı para Konya için ne kadar büyük olursa olsun bu futbolcu kendi açısından ekonomik değerlendirme yaptığı zaman Beşiktaş forması giymese bile kendi adına daha çok para kazanacakmış. Çünkü siyah-beyazlı kulüp ile arasında ki sözleşme gereği maç başı alacağı para, ligde Beşiktaş’ın Konyaspor’dan daha fazla galip geleceği olasılığı ile forma giyse de giymese de daha fazla galibiyet primi alacak olması gibi ince hesaplarda Fahri kesinlikle Konya’ya gelmiyormuş. Bize aktarılan bilgiye göre Başkan Kuntoğlu ile yaptığı bir görüşmede Fahri  ‘Başkanım ben bu kadar para etmem’ bile demiş.   

FAHRİ İLE GİRAY BULAK

ARASINDA Kİ ÇEKİŞME

Yine şehrimizde bulunan ve Fahri’ye yakın isimlerin bize aktardıkları arasında ilginç iddialar arasında Fahri ile Teknik Direktör Giray Bulak arasında inanılmaz bir gerilim yaşanıyordu. Nitekim ligin son haftalarında Eskişehir ile oynanan her iki kulüp açısından da futbol felsefesine aykırı da olsa ancak ölüm kalım maçı diyebileceğimiz o doksan dakikada Fahri Konyaspor 2-1 mağlup iken 81. dakikada Giray hoca tarafından oyuna sokuluyordu. Ama iddiaya göre bu oyuna alınış Fahri’nin kurtarıcılığından çok öte tamamen tribünlerin Fahri’yi ıslıklaması hatta yuhalaması için arenada aslanların önüne atılan bir savaşçı olarak yorumlanıyordu. Eskişehir maçından çok önce yine iddialara göre Fahri’nin aldığı yüksek ücret ve bu ücretin sahaya yansıtılamaması ile Fahri ve Giray hoca arasında çıkan bir tartışmada sonunda Fahri, Giray Hocadan fazla para aldığının söylenmesi üzerine hocasına ‘O paraya imza atarken bana mı sordun’ diyerek cevap vermişti.

 

 

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 17 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 18 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 19 yazısı için tıklayın

 

Devamı yarın... 

 

Önceki ve Sonraki Haberler