Kartal'ın düşüş öyküsü 23

Kartal'ın düşüş öyküsü 23

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

 

SİVAS KUPA MAÇINDA

SUÇLU YİNE HAKEMLERDİ

İç sahada kötü gidişatı sürdüren Konyaspor ligdeki kaybı hiç olmaz ise kupada telafi ederek taraftarlarının gönlünü almak istiyordu. İstanbul Büyükşehir maçından sadece üç gün sonra Sivsaspor deplasmanına çıkan temsilcimiz ne acıdır ki kupadaki ilk sınavından da umduğunu bulamıyor ve bu maçta 1-0 mağlup oluyordu. Ama Konyaspor’da klasik suçlu bulma politikası Sivas maçından sonra da devam edecekti. Hakemlere yönelik tepkiler bu maçtan sonra da alışılmış şekilde devam etti. Futbolcular nizami bir gollerinin verilmediğinden yakındılar. Tabii bu yakınmalar ve suçlamalar sadece şehre yönelik savunma mekanizması idi.

HACETTEPE MAÇININ MASRAFLARINI

OKTUT VE EKİBİ YÜKLENİYORDU

Konyaspor’un 1 Kasım cumartesi günü Hacettepe ile yapacağı4 maç öncesi yönetime en iyi haber eski Başkan Mehmet Oktut ve ekibinden geliyordu. 8.hafta maçının masraflarını karşılayacak olan Mehmet Oktut ve ekibine teşekkür ederken ‘Kulübümüzde üç dönem başkanlık görevinde bulunan değerli spor adamı Sayın Mehmet Oktut ve ekibinin bu desteğinin Konya’daki diğer kişi, kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesini diliyoruz’ denilerek bir yerlere de mesaj gönderiliyordu.
HACETTEPE DEPLASMAN GALİBİYETİ

TAKIMI BİR ANDA HAVAYA SOKMUŞTU (!)

Ligin 9.haftasında Ankara deplasmanında Hacettepe karşısında alınan galibiyet gerçekten önemliydi. Ama bu önemli galibiyet öyle bir abartıldı ki takımın en tecrübeli isimlerinden İsmail Güldüren bile maçtan sonra kendisine uzatılan mikrofonlara ‘“Herhalde bu gidişle bizim adımız deplasman takımına çıkacak. Konyaspor’lu futbolcular olarak artık bu kanaate varıyoruz. İyi mücadele edersek, istersek her takımı yenebiliyoruz. Artık bunun üzerine çıkmamız ve bunu her zaman yapmamız gerekiyor’diyecekti. Bu gerçeklerin örtülmesi adına tehlikeli bir görüntü idi.

Turkcell Süper Ligi'nin 9.haftasında Hacettepespor ile karşılaşan takımımız, ilk yarısı golsüz sona eren maçtan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Mağlup duruma düşen takımımıza 3 puanı getiren goller Veysel ve Serhat Akyüz'den geldi. Bu spor kamuoyu adına gerçekten sevindiren bir olaydı. Ama bakın gelişmeler gerçeklerin görünmesi adına inanın kafa karıştıran cinstendi. Çünkü Konyaspor bu galibiyetle artık “deplasman takımı” olarak isimlendiriliyordu. Futbolcular bile bu söyleme kendilerini alıştırmışlardı. Bakın İsmail Güldüren maç sonunda yaptığı değerlendirmede “Herhalde bu gidişle bizim adımız deplasman takımına çıkacak. Konyaspor’lu futbolcular olarak artık bu kanaate varıyoruz. İyi mücadele edersek, istersek her takımı yenebiliyoruz. Artık bunun üzerine çıkmamız ve bunu her zaman yapmamız gerekiyor.’ Diyordu. Bu arada yönetim de ilk kez dışarıdan destek görmenin mutluluk ve şaşkınlığıyla Hacettepe maçının ardından bir kez daha Oktut ve ekibine teşekkür etmeli ihmal etmedi. Yapılan açıklama ise şöyleydi. ‘29 Mayıs 2008’de yapılan Olağanüstü Genel Kurul ardından göreve geldikten sonra Konyaspor’umuzun Konya’mızın önemli bir marka değeri olduğunu, ancak gereken ilgiyi göremediğini, tüm çalışmalarımızın bu konuda hak edilen değerin kazanılması adına yapılacağını ifade etmiştik. Geride kalan yaklaşık 5 aylık görev süremiz içerisinde yaptığımız ikili görüşmeler ve kamuoyu ile paylaştığımız düşüncelerimizde Konyaspor’umuzun, sadece Konya ile sınırlı kalmaması, gerek ülkemizde gerekse yurt dışında takımımıza ilgi duyan vatandaşlarımızın heyecanının kulübümüze yansıması doğrultusunda çalışmalar yaptık. Konyaspor’umuza destek konusunda zaman zaman yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar alırken, genelde Konya’nın takımımıza ilgisiz kalması bizleri üzmüştür. Ancak yola çıkarken söylediğimiz gibi Yönetim Kurulu olarak ‘Ben’ değil ‘Biz’ düşüncesiyle hareket edip, tüm Konya’yı ve Konyalıları kucaklayan bir kulüp olacağımızı ifade ettik. Ancak takımımıza karşı olan ilgisizliğe bir son verilmesi adına başlattığımız ufak çaplı kampanyamıza ilk desteği, eski Başkanlarımızdan Sayın Mehmet Oktut ve ekibi Hacettepespor ile oynadığımız lig maçının deplasman masraflarını üstlenerek vermiştir. Konyaspor’umuza verilen desteği sosyal sorumluluğun bir parçası olarak görüyor ve bu bağlamda bir kıvılcım başlatıp, takımımıza uğurlu geldiğine inandığımız eski Kulüp Başkanlarımızdan Mehmet Oktut ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz.’

 

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 17 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 18 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 19 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 20 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 21 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 22 yazısı için tıklayın

 

Devamı yarın... 

Önceki ve Sonraki Haberler