Kartal'ın düşüş öyküsü 22

Kartal'ın düşüş öyküsü 22

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

 

ONCA SORUNA BİR DE

BİLET POLEMİĞİ EKLENECEKTİ

Yönetim 2008-2009 sezonunda Konyaspor’un Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda oynayacağı karşılaşmalarda geçerli olacak ‘kombine bilet’lerin fiyatlarını
Kapalı Tribün: 1.500 YTL
Maraton Tribünü: 150 YTL
Eski Yeşil Tribün: 150 YTL
Yeni Yeşil Tribün : 100 YTL
Kale Arkaları : 75 YTL

Maç bilet fiyatları ise ortalama şöyle seyredecekti

Kale Arkaları: 5 YTL

Maraton Tribün: 10 YTL

Eski Yeşil Tribün: 10 YTL

Yeni Yeşil Tribün: 10 YTL

Kapalı Tribün: 50 YTL

Misafir Takım Tribün: 10 YTL

Sezon başında Konyaspor’a gelirken büyük hedefler koyan Başkan Mehmet Ali Kuntoğlu kombine biletler konusunda da taviz vermeyeceğinin ısrarla altını çiziyordu. Dahası kombine bilet fiyatlarını yüksek belirleyen ve bu noktada da geri adım atmayan Kuntoğlu, her ne kadar dedikleri doğru da olsa işin böyle gitmeyeceğini bilet satışlarından çok net görüyordu. Taoride ki gerçek ile pratikdeki durum tamamen ters orantıydı. Bu acı gerçek sonucunda ligin ilk haftasından itibaren ipin ucunu kaçıran yönetim daha ligin ilk haftasından itibaren çaktırmadan el altından bedava bilet dağıtmaya başlamıştı. Haftalar geçtikçe de bu bilet dağıtımı çok net bir şekilde ortaya çıkmıştı.

Bu süreçte Başkan Kuntoğlu’nun konuyla ilgili çeşitli ortamlarda yaptığı konuşmalarda: ‘Kombine biletlerimiz satışa çıktı. VİP C protokolü kombine biletlerini 5.000 YTL’den satacağız. Bu biletlerden alanlara ayrıca Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden stadyum araç giriş kartı ile birlikte forma, kaşkol ve hediyeler verilecek. Kapalı Tribün A,B,D blok kombine biletleri 3.500 YTL’den satılacak. Bu satışlardan yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL gelir bekliyoruz. Bu rakam geçen yıllarda 600-700 bin YTL’yi geçmiyordu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında uzatma dakikalarında yenilen golle yine bir üç puan uçup gidecekti. Evet değil bu tür üç puanlar bir puanlar hatta averaj olayı bile sezon sonunda bir başkanın bir takımın bir yönetimin değil bir şehrin kaderini belirleyecek kadar önemliydi.  Ama her doksan dakika sonunda olduğu gibi yine görev başındakiler mazeretlere sığınıp hedef saptırırlarken Giray hoca’da İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 90+4 de İbrahim Akın’ın golü ile elimizin içinden giden puanlardan maçın hakemini sorumlu tutacaktı.

Tribünlerde yer alan taraftar grupları için 4.000 adet forma, kaşkol siparişi yapıldı. Kendilerine bu malzemeler teslim edilecek. Ama şunu herkes bilsin. Bu sene kimseye bedava bilet yok”. Ne üzücüdür ki bu söylemler hiç gerçekleşmeyecek bir yandan biletler el altından satılacak diğer yanda ise satış bir fiyasko ile sonuçlanacaktı.

SON DAKİKA ŞOKLARINA

YENİ BİR HALKA EKLENDİ

Konyaspor, Turkcell Süper Lig’in 8.haftasında oynadığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’ uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup oldu. İlk yarısı golsüz sona eren maçta 80. dakikada yenik duruma düşen, 86.dakikada Kaue’nin serbest vuruş golüyle beraberliği yakalayan takımımız, 90+4’de İbrahim Akın’ın golüne engel olamadı ve sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılmak zorunda kaldı. Giray Bulak bu golde faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundu ve “küfür ettiği gerekçesiyle” tribüne yollandı. Daha sonra da 2 maç ceza yedi. Bulak maç sonunda da “Hakem bütün kararlarıyla birlikte sahada var mı yok mu anlamadık. Oyunun dengesi bozuldu. Maç hakkında bir değerlendirme yapmaya gerek yok” şeklinde konuştu. Ama bu acı yenilgi ile yine tarafsızlık kaybolacak hakem kararları kadar son dakikalarda beraberliği dahi yakalamak gücünden düşmüş takımın performansı gündeme getirilip tartışılmayacaktı. İşte bu ve bunun gibi oyun ve taktiksel hatalar son dakika yenilen goller sezon sonunda bir takımın,bir başkanın,bir yönetimin, bir kulübün değil bir şehrin kaderi ile spor tarihe kara harflerle geçecekti.

 

 

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 4 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 5 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 6 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 7 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 8 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 9 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 10 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 11 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 12 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 13 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 14 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 15 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 16 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 17 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 18 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 19 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 20 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 21 yazısı için tıklayın

 

Devamı yarın... 

Önceki ve Sonraki Haberler