Konya'da bir çok gencin umudu olan evlilik kredisi ne zaman netleşecek?

Konya'da bir çok gencin umudu olan evlilik kredisi ne zaman netleşecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Konya'da evlilik hazırlığı yapan gençler 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin detaylarını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayında yeni evlenecek çiftlere yönelik önemli bir finansman fırsatını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması Konya'da ve tüm yurtta evlilik hazırlığı yapan binlerce genci heyecanlandırdı. Açıklamaya göre, evlilik kredisi, çiftlere 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak sunulacak.

Evlilik Kredisi Aile ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak

Faizsiz evlilik kredisi, genç çiftleri teşvik etmek ve evlilik masraflarını hafifletmek amacıyla tasarlandı. Kredi, 48 ay (4 yıl) vadeli olarak Aile ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak.

Konya'da kiralık ev bulmak dahi zor

Konya'da yaşayan ve evlilik hazırlığı yapan gençler bir yandan düğün ve eşya masrafları, diğer yandan da kiralık ev sorunu ile boğuşuyor. "Evlensek dahi oturacak ev yok, olanlar da çok pahalı" diyen gençler evlilik kredisinin bir an önce netleşmesini bekliyor.

Evlilik Kredisinin şartları neler olacak?

Bu kredi ile ilgili kesin bilgiler, Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile netleşecek. Teklifte yaş sınırları ve gelir durumu gibi kredi şartlarına ilişkin detaylar da yer alması bekleniyor.

Başvuru tarihi için resmi açıklama bekleniyor

Bu açıklamalar ışığında, evlenecek çiftler için beklenen faizsiz evlilik kredisi, yakın bir tarihte resmi açıklamalarla başvuruların başlayacağı bir fırsat olarak geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler