Konya'daki Büyükşen Çifti Cinayeti: Osman Büyükşen Hakkındaki Şok Gelişme!

Konya'daki Büyükşen Çifti Cinayeti: Osman Büyükşen Hakkındaki Şok Gelişme!

​​​​​​​Konya'da 2018 yılında Metin ve Necla Büyükşen çiftinin evlerinde kar maskeli bir saldırgan tarafından öldürülmesi olayı, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelmişti. Osman Büyükşen hakkında şok gelişme yaşandı.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018 tarihinde yaşanan olayda, kar maskeli bir saldırgan Metin ve Necla Büyükşen'i öldürdü, kızları Fatma Büşra'yı (27) ise darp etti. Olay, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme geldikten sonra büyük yankı uyandırdı.

Cinayetin Azmettiricisi ve Katilleri Cezalandırıldı

Soruşturma kapsamında tutuklanan Abdullah Başdemir (49), sevgilisi Esra Taş (30) ve cinayetleri işlediği belirlenen Ertuğrul Çelik (49) hakkında dava açıldı. Bu kişiler, azmettirici ve failler olarak 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezalar Konya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı ve dosya Yargıtay'a gönderildi.

Sosyal Medya Paylaşımları Olay Oldu

Büyükşen çiftinin doktor oğulları Osman Büyükşen'e (36) ait olduğu ileri sürülen bir sosyal medya hesabından Temmuz 2021'de atılan twitler, Abdullah Başdemir'in avukatı tarafından suç duyurusuna konu oldu. Osman Büyükşen, hesabın kendisine ait olmadığını ve anne ve babasının katilini bulmak için televizyona çıktığı dönemde birçok sahte hesabın açıldığını iddia etti.

osman-buyuksen-twit.jpg

Mahkeme Kararını Verdi

Osman Büyükşen hakkında 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bünyan Asliye Ceza Mahkemesi, hesabın Osman Büyükşen'e ait olduğuna ve hakaret içerikli paylaşımlar yaptığına karar verdi. Ancak, Büyükşen'in ailesinin öldürülmesinden duyduğu üzüntü nedeniyle bu eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verildi.

Hakaret Suçundan Yüzlerce Kişi Mağdur Oldu

Osman Büyükşen'in tweetlerini alıntılayan yüzlerce kişi hakkında da hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Birçok kişi, avukatlık vekalet ücretini ödeyip sosyal medyadan özür mesajı yazarak uzlaşma sağlarken, bazıları hakkında dava açılıp ceza verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.