Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33'e geriledi

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33'e geriledi

Bakan Şimşek, ekonomi programının başarılı sonuçlarının enflasyon beklentilerine yansıdığını belirterek, yıl sonu enflasyon beklentisinde düşüşün devam ettiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede olumlu bir gelişmenin yaşandığını duyurdu. Bakan Şimşek'in X hesabından yaptığı paylaşıma göre, ekonomi programının etkisiyle enflasyon beklentilerinde belirgin bir iyileşme gözlemleniyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi, ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 seviyesine geriledi.

Dezenflasyon Süreci Hız Kazanıyor

Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerindeki olumlu değişimlerin enflasyon ataletinin kırılması ve kalıcı fiyat istikrarının sağlanması açısından kritik olduğunu vurguladı. Mayıs ayında yıllık enflasyonun zirveye ulaşmasının ardından, geriye kalan dönemde hızla gerileme öngörülüyor. Bakan, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla birlikte enflasyon gerçekleşmelerinin beklentileri olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Kararlılıkla Hedefe Yürünüyor

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini ve hedeflerine ulaşma konusundaki azimlerinin tam olduğunu vurguladı. Ekonomideki olumlu eğilimlerin devam etmesiyle birlikte, enflasyonun kontrol altına alınması ve fiyat istikrarının sağlanması için yoğun çaba harcanıyor. Bakan, vatandaşların da dezenflasyon sürecine güvenmeleri ve ekonomiye olan desteğin sürmesi gerektiğini ifade etti.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33'e geriledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler