Başkan Karabacak endişeli: Esnaf ve Sanatkarlar için Faiz Yükü Artıyor

Başkan Karabacak endişeli: Esnaf ve Sanatkarlar için Faiz Yükü Artıyor

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, hazine destekli kredilerin faiz güncellemesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, esnaf ve sanatkarları ilgilendiren önemli bir konuya dikkat çekti. Hazine destekli kredilerin faiz güncellemesiyle devam eden taksit ödemelerinin kademeli olarak 10-15 puan artırıldığını belirtti. Başkan Karabacak, yapılan bu artışın esnaf ve sanatkarlar için ağır bir yük olacağına vurgu yaptı.

Girişimler Sonuç Verdi Ancak Endişeler Devam Ediyor

Başkan Karabacak, konuyla ilgili yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini ancak artışın yine de endişe verici olduğunu ifade etti. Özellikle kredi faiz oranlarının makul seviyelerde tutulması gerektiğini belirten Karabacak, esnaf ve sanatkarların bu yükü kaldıramayacağını vurguladı.

Talep Hükümet Yetkililerine İletildi

KONESOB Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerine seslenerek, faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını talep etti. Esnaf ve sanatkarların ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Karabacak, bu tür artışların sektörü daha da olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum