Konyaspor Son Haftaya Bıraktı

Konyaspor Son Haftaya Bıraktı

Son 2 haftada 4 puan toplayan Konyaspor, ligde kalma adına verdiği mücadelede Kayserispor'a konuk oldu. Mücadele eşitlikle sonuçlandı.

Ligde kalmak için büyük mücadele veren Konyaspor, 37. haftada Kayserispor'a konuk oldu. Dostluk görüntüleri ve mesajlarıyla başlayan mücadele az kalsın tatil ediliyordu. Sakin başlayan karşılaşma eşitlikle sonuçlandı.

ALİ ÇAMDALI İDEALİ BELİRLEDİ

Konyaspor, Kayserispor karşısına Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Cikalleshi onbiriyle çıktı. Geçtiğimiz hafta forma giyemeyen Ethemi, bu hafta ilk onbirde yerini aldı.

ORTALIK KARIŞTI

14. dakikada Konyaspor serbest vuruş kazandı. Ceza sahasındaki itişmeleri gözlemleyen maçın hakemi Halil Umut Meler, yere düşen Uğurcan'ın yanına geldi ve durum hakkında sarı kart kararı verdi. Pozisyonun içindeki Uğurcan ve Kayserispor'dan Aylton'a sarı kart gösteren maçın hakemine VAR uyarısı geldi.

Pozisyonu inceleyen Halil Umut Meler, kırmızı kartını bu kez Kayserispor'dan Nazon'a çıkardı.

ugurcana-yumruk.jpg

Yayınlanan pozisyonda Nazon'un Uğurcan'a takım arkadaşının arkasından yumruk attığı görüldü.

macta-kavga.jpg

Kırmızı kart sonrası bir anda ortalık karıştı. Kayserispor başkanı Ali Çamlı sahaya girmek istedi. Tribünlerden de sahaya girmek isteyen Kayserispor taraftarları oldu.

KAYSERİ'NİN GOLÜ GELDİ

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Kayserispor, Carlos Mane'yle 1-0 öne geçti.

soner-dikmen-gol-sonrasi.jpg

KONYASPOR GECİKMEDİ

36. dakikada Ndao'nun güzel pasında Soner Dikmen topu filelere göndererek durumu 1-1'e taşıdı.

konyaspor-taraftari-kayseride.jpg

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Bu önemli karşılaşmada Konyaspor taraftarları kendileri ayrılan tribünlerin tamamını doldurdu. Verilen bilgilere göre 3 bin Konyaspor taraftarı maçı tribünden seyretti.

KAYSERİ DE DE ATTI

Mücadelede 74. dakika oynanırken Guilherme'nin ortasına Nzonzi, muazzam bir vuruş yaparak Kayserispor kalecisi Onurcan'ı avladı. Durumu 2-1'e getiren Nzonzi, bu sezon 2. golünü attı.

GOLLER ARKA ARKAYA

75. dakikada çalımlarla Konyaspor ceza sahasına giren Kayserisporlu Mehdi Bourabia, Soner tarafından düşürüldü. Hakem Halil Umut Meler penaltıya hükmetti. Penaltıyı Carlos Mane kullandı ve durumu 2-2'ye getirdi.

soner-dikmen-pozisyonu.jpg

SONER 1 METREDEN KAÇIRDI DİREKTEN DÖNDÜ

Dakikalar 81'i gösterdiğinde Konyaspor'da yapılan ortaya Soner Dikmen, 1 metreden topu kaleye gönderemedi. 85'te ceza sahası dışından yine deneyen Soner'in topu direkte patladı.

GOL İPTAL

86'da yaşanan karambolde topa dokunan Cikalleshi oldu ve topu ağlara gönderdi. VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Hakem Umut Meler, ofsayta hükmederek golü iptal etti. Pozisyonu bir kez gösteren yayıncı kuruluşun görüntüsünde ofsayt çizgisi verilmedi. Israrla gösterilmeyen pozisyonda ofsayt olmadığı görüldü.

YAPAMADIK

Öne geçmeyi başaran ancak skoru tutamayan Konyaspor, ligde kalma şansını son haftaya bıraktı. Kayserispor ise ligde kalmayı garantiledi. Konyaspor ligde puanını 41'e çıkardı.

KONYASPOR KENDİNİ ATEŞE ATTI

Haftayı 1 puanla kapatan Konyaspor, Kayserispor'un ligde kalmasını sağladı. Konyaspor son haftada Galatasaray'la oynayacak. Yeşil beyazlıların bu mücadeleden en az 1 puan alması gerekiyor.

super-lig-37-hafta-maclar.jpg

ANKARAGÜCÜ DE ZORDA

Konyaspor'un ligde kalma mücadelesi veren rakiplerinden Ankaragücü, yine Konyaspor'un rakiplerinden Pendikspor'la 0-0 berabere kaldı. Ankaragücü ligde kalmayı son haftaya bırakırken Pendikspor da lige veda etti.

super-lig-puan-durumu-37-hafta.jpg

KARAGÜMRÜK DÜŞTÜ

Ligde kalması yine son maçlara kalan takımların mücadelesinde Gaziantep Karagümrük'ü 2-1'le geçti. Gaziantepspor, Konyaspor'la puanını eşitledi ve 41'e ulaştı.

HATAYSPOR SON HAFTAYA KALDI

Yine Konyaspor'la birlikte ligde kalma hesapları yapan takımlardan olan Hatayspor, konuk olduğu Beşiktaş'la 2-2 berabere kaldı. Akdeniz ekibi son maçta ligde kalma mücadelesini Gaziantep, Konyaspor ve Ankaragücü'ne karşı verecek. Hatayspor'un son hafta kazanıp Konyaspor ve Ankaragücü'nün kaybetmesini beklemesi gerek.

PENDİKSPOR DA DÜŞTÜ

Ankaragücü'yle oynayan Pendikspor, 0-0 berabere kalarak ligden düştü.

Son Haftanın Maçları Şu Şekilde:

DÜŞME HATTI:
Konyaspor-Galatasaray
Trabzonspor-Ankaragücü
Pendikspor-Gaziantep
Hatayspor-Rizespor

DİĞER MAÇLAR
Karagümrük-Samsunspor
Alanyaspor-Antalyaspor
Fenerbahçe-İstanbulspor
A.Demir-Başakşehir
Kasımpaşa-Beşiktaş
Sivasspor-Kayserispor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.