Memleket Dijital Parti Oluyor

Memleket Dijital Parti Oluyor

Memleket Partisi, tasarruf gerekçesiyle Ankara’daki Genel Merkezi’ni kapatarak dijital platformlardaki varlığını artırma kararı aldı. Genel Başkan Muharrem İnce, bu adımla gençlerin ve kadınların partiye katılımını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye genelinde yüzde 0.17 oy alan Memleket Partisi, tasarruf amacıyla Ankara’daki Genel Merkez binasını boşalttı ve kapısına kilit vurdu. Parti, bundan böyle Etimesgut semtinde daha küçük bir ofiste faaliyet gösterecek. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaptığı açıklamada, dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının değişmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı. İnce, “Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı artıracağız. Gençlerin ve kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayacağız” dedi.

Hazine Yardımı Olmadan Ayakta Kalma Mücadelesi

İnce, partinin Hazine’den yardım almadığını ve üyelerin bağışlarıyla ayakta durmaya çalıştığını belirtti. Bu nedenle masrafları mümkün olduğunca kısmak zorunda kaldıklarını ifade etti. “Atatürk’ün yolunda; Akıl, Ahlak ve Adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye’nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız” diyen İnce, partinin dijitalleşme stratejisi ile siyaset sahnesindeki varlıklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

muharrem-ince.jpg

Üçüncü Yılda Küçülme Kararı

Muharrem İnce, 17 Mayıs 2021’de kurduğu Memleket Partisi’nin üçüncü yılında küçülme kararı aldı. İnce, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajında, seçimlerde hata yapmadıklarını, halkın kutuplaştığını belirtti. Genel Merkez binasının kapatılmasının ardından partinin otobüsünden de logolar söküldü. İnce, partinin bundan böyle dijital platformlar üzerinden daha etkin bir şekilde siyaset yapacağını duyurdu.

Memleket Partisi’nin bu dijitalleşme hamlesi, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte siyaset yapma biçimlerinin de değişmesi gerektiğini savunan İnce, bu strateji ile özellikle genç seçmenlere ulaşmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.