ABD'de Suriyeli yetimler yararına iftar programı

ABD'de Suriyeli yetimler yararına iftar programı

California eyaletinde düzenlenen programda, Suriyeli yetimler ve ihtiyaç sahipleri için yaklaşık 50 bin dolar yardım toplandı

FREMONT (AA) - ABD'nin California eyaletinde düzenlenen iftar programında Suriyeli yetimler ve ihtiyaç sahipleri için yardım toplandı.

New Jersey eyaletinin Prospect Park bölgesi Belediye Başkanı Muhammed Hayrullah, SWAISA Yardım Vakfı ve Suriye Amerika Konseyi (SAC) tarafından Fremont kentindeki otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, doğal afetlerde maddi kaybın ne kadar olduğunun tespit edilebildiğini fakat Suriye'deki iç savaşın ne zaman biteceğinin bilinemediğini söyledi.

Hasarın giderilmesi için gerekli olan tutarın 100 milyar dolara yaklaştığına dikkati çeken Hayrullah, 2011'den bu yana 7 kez Suriye'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Hayrullah, üzerlerinden savaş uçakları geçmesine rağmen Suriyeli çocukların yüzlerindeki gülümsemenin eksik olmadığını, eğitimlerini devam etmek için ısrarla okula gittiklerini kaydetti.

ABD'de yaşayan Suriyeli elektrik mühendisi Shahir Raslan da Suriyeli çocuklara katkı sağlamak için katılımcıların ayakkabılarını boyayabileceğini, araçlarını park edebileceğini ve evlerini dahi temizleyebileceğini söyledi.

Yaklaşık 50 bin dolar yardımın toplandığı iftar programında Suriyeli yetimlerin görüntüleri ekranlara yansıtıldı.

- Belediye Başkanı Hayrullah'tan Türk hükümetine teşekkür

Hayrullah, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, SWAISA Yardım Vakfının, kamplardaki mültecilere, yetim ve evlerinden olan vatandaşlara yardım ettiğini, Suriye Amerika Konseyinin de Suriyelileri savunarak haklarını koruduğunu ve sorunlarının ABD Kongresine taşınmasını sağladığını anlattı.

Muhammed Hayrullah, "Nisan ayında Türkiye'yi ve oradaki sığınmacı kamplarını ziyaret ettim. Milyonlarca sığınmacıya yardım ve hizmetlerinden dolayı Türk hükümetine nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Türk hükümeti onlara çok iyi bakıyor ve bizler gerçekten ve içtenlikle Türk kardeşlerimize takdirlerimizi sunuyoruz." deyi konuştu.

Suriyeli Raslan da daha önce sık aralıklarla Suriye'ye aile ziyaretlerinde bulunduğunu söyledi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle yardım kampanyası başlatmaya karar verdiğini belirten Raslan, "Son 6 yılda yetim çocuklara eğitim sağlanması için bağış toplamak amacıyla ABD'nin çeşitli yerlerini ziyaret ettim. Çocuklarımızın eğitimden yoksun kalmasını ve ülkelerine döndüklerinde yanlış yollara düşmesini istemiyoruz. Geri döndüğümüzde ağlamak yerine ülkemizi tekrar inşa etmek istiyoruz. Biz burada yaşayarak çok şanslı sayılabiliriz fakat oradakiler çok zor durumda. Ne kadar sürerse sürsün, bu insanları yalnız bırakmak istemiyoruz ve Allah rızası için onlarla birlikteyiz.'' ifadelerini kullandı.

Raslan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar için yapabileceği her şeyi yapmaya gayret gösteriyor. Erdoğan, Suriye'nin başkanı değil fakat her türlü yardımda bulunmaya çaba gösteriyor. Hem onu hem de Türk milletini koruması için Allah'a dua ediyorum. Kimselerin yapamadıklarını Türkiye yaptı. Bu insanlar için son 6 yıldır evlerini, kollarını ve kalplerini açtılar. Bazı Suriyelilerin Erdoğan'dan biraz daha fazla beklentileri var çünkü onu seviyorlar ve yapabildiğinin en iyisini yapıyor. Türk milleti de en iyi çabayı gösteriyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler