Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması amacıyla yeni düzenlemeler getiriyor.

Kamu Harcamalarına Sıkı Denetim

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarını kontrol altına almayı ve bürokratik işlemleri azaltmayı hedefliyor. Yeni düzenlemelerle kamu kaynaklarının daha etkili, verimli ve ekonomik kullanılması amaçlanıyor.

Kamu Hizmetleri ve Yatırımlarda Tasarruf

Genelgeye göre, kamu idareleri ve bu idarelere bağlı kuruluşlar, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları tasarruf tedbirleri uygulayacak. Doğal afetler, salgın hastalıklar, orman yangınları ve iç-dış güvenlik ile istihbarat hizmetleri için gerekli harcamalar ise kapsam dışında tutulacak.

Yeni Hizmet Binası Alımına 3 Yıl Yasak

Kamu kurumları, 3 yıl boyunca yeni hizmet binası alımı, kiralama, yapım veya arazi satın alımı gerçekleştiremeyecek. Deprem riski nedeniyle yıkım kararı verilmesi halinde, yeni inşaatlar sadece hazineye ait taşınmaz bulunmaması durumunda yapılabilecek.

Taşıt Edinimi ve Kullanımı

Genelgeye göre, kamu kurumları 3 yıl boyunca yeni taşıt edinemeyecek. Savunma ve güvenlik hizmetleri ile ambulans ve itfaiye araçları bu kısıtlamanın dışında tutulacak. Mevcut taşıtlar ekonomik ömürlerini doldurduklarında tasfiye edilecek ve ihtiyaç fazlası araçlar Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilecek.

Cep Telefonu ve Büro Malzemesi Kısıtlamaları

Kamuda cep telefonu tahsisine sınırlama getirilirken, yeni büro malzemesi, bilgisayar donanımı ve demirbaş alımları 3 yıl boyunca zorunlu haller dışında yapılamayacak. Fiziki olarak yakın makam ve birimler fotokopi, faks gibi malzemeleri ortak kullanacak.

Enerji ve Su Tasarrufu

Kamu kurumlarında enerji tasarrufu amacıyla LED dönüşümü uygulanacak ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak. Su israfını önlemek amacıyla yeşil alanların sulanmasında şebeke suyu kullanılmayacak.

Kamu Personeli ve Çalışma Koşulları

Genelgeye göre, kamu personeli verimli çalışması için önlemler alınacak ve atıl personel oluşmasına izin verilmeyecek. Personelin fazla çalışma ve nöbet ücretleri sınırlandırılacak, yıllık izinlerin ilgili yıl içinde kullanılmasına özen gösterilecek.

Genelge Hükümlerinin Denetimi

Genelge hükümleri, bakanlıklar ve ilgili kurumların üst yöneticileri tarafından denetlenecek. Bu yöneticiler, genelgenin uygulanmasından sorumlu olacak ve gerekli durumlarda izin alacak.

Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, kamu kaynaklarının daha etkili kullanılmasını sağlayarak, harcamalarda ciddi bir tasarruf sağlanmasını hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.