Diyanet harcamalarda kısıtlamaya gidiyor: Makam aracı iade edildi

Diyanet harcamalarda kısıtlamaya gidiyor: Makam aracı iade edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Demirbaş Alımlarını ve Yurt Dışı Programlarını İptal Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Harcamalarda Kısıtlamaya Gidiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Tasarruf Tedbirleri Genelgesi" kapsamında önemli adımlar atıyor. Kurum, demirbaş eşya, büro malzemesi ve kırtasiye alımlarını çok zorunlu olmadıkça durdurma kararı aldı.

Eğitimler Çevrim İçi Olarak Yapılacak

Tüm hizmet içi eğitimler, eğitim merkezleri ve başkanlığa ait diğer mekanlarda gerçekleştirilecek. Ayrıca, içeriği müsait olan eğitim programları çevrim içi olarak sunulacak.

Demirbaşlar İade Ediliyor, Toplantılar Sanal Ortamda Yapılacak

Başkanlık tarafından kullanılan bir Audi A8 aracı iade edilmiştir. Ataşe-müşavirler toplantısı gibi kurumsal toplantılar çevrim içi ortamlarda gerçekleştirilecek.

Yurt Dışı Programları ve Personel Görevlendirmeleri Kısıtlanacak

Başkanlık hizmetleri açısından önemli olan ve zaruri olmayan durumlarda yurt dışı programları iptal edilecek. Yurt dışı personel görevlendirmeleri ise minimum seviyede tutulacak.

Uzaktan Çalışma İmkânları Geliştirilecek

Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkânları artırılacak ve bu sayede kurum içinde tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kararları titizlikle uygulayarak harcamalarda dikkatli bir politika izleyeceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.