İnşaat Kazısında Toprak Kayması: 1 İşçi Kurtarıldı, 1 İşçi İçin Zamanla Yarış Sürüyor
İstanbul Bahçelievler’de temel kazısı sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan iki işçiden biri AFAD ve itfaiye ekiplerince sağ çıkarıldı; diğer işçiyi kurtarma çalışmaları havadan dron ile görüntülendi.
İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde öğle saatlerinde hareketli anlar yaşandı. İbrahim Çallı Sokak üzerinde bulunan bir inşaat alanında, kuyu temel kazısı yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle toprak kayması meydana geldi. Göçük esnasında alanda çalışan iki işçi toprak altında kaldı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alarak sokak girişlerini trafiğe kapatırken, arama kurtarma ekipleri zaman kaybetmeden titiz bir çalışma başlattı.
Bir İşçi Sağ Olarak Çıkarıldı
Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde toprak altında kalan işçilerden biri sağ olarak kurtarıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen işçi, ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçinin çıkarılma anı ve ekiplerin alandaki mücadelesi saniye saniye dron ile havadan görüntülendi. Kurtarılan yurttaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Toprak altındaki diğer işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.
İBB Başkanvekili Nuri Aslan Olay Yerinde
Olay yerine gelerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan ve işçi aileleriyle görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan, tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti.
Aslan yaptığı açıklamada, "Maalesef Bahçelievler'de bir inşaat kuyu temel kazısı sırasında toprak kayması meydana geldi. AFAD, itfaiye yetkililerimizin tamamı burada. Devletimiz, belediyemiz, Bahçelievler Belediyemiz burada. İtfaiye ekiplerimiz burada, hep beraber çalışıyoruz. Bir yurttaşımızı canlı olarak aldık. Bir yurttaşımızın toprak altında kaldığı ile ilgili bilgimiz var. Bununla ilgili bütün kurumlarımız el birliğiyle çalışıyorlar. İnşallah o yurttaşımızı da canlı olarak toprağın altından alacağız." dedi.
Toprak kaymasının nedenine ilişkin değerlendirmelerin şu an için ikincil planda olduğunu vurgulayan Aslan, "Şimdi arkadaşlar netice itibarıyla bir kuyu temel çalışması sırasında bir toprak kayması olmuş. Dolayısıyla şuradan oldu, buradan oldu... Önemli olan canın kurtarılması. Bizim tek derdimiz var. Bütün arkadaşlarımız da burada işte, Bahçelievler Belediyesi de burada. Önemli olan oradaki yurttaşımızı kurtarmak. Yani önemli olan onu canlı almak. Geri kalan ne mazeret söylesek hiçbir anlamı yok. Çıkarılan yurttaşımızın sağlık durumu iyi. İnşallah diğer kardeşimizi de şimdi alacaklar." ifadelerini kullandı.
Ekiplerin göçük altındaki son işçiye ulaşmak için yürüttüğü zamana karşı yarış sürüyor.

Kaynak:
