YSK Seçmen Sandık Sorgula-2014 (Nerede Oy Kullanacağım - Oy-Kullanma-yeri? Tıkla)

YSK Seçmen Sandık Sorgula-2014 (Nerede Oy Kullanacağım - Oy-Kullanma-yeri? Tıkla)

2014 YSK Cumhurbaşkanlığı Seçmen Sandık Sorgulama Ekranı - Nerede Oy Kullanacağım? Yurtiçi Seçmen Sorgulama Sistemi Tıkla. YSK SEÇMEN SORGULAMA.

2014 YSK Cumhurbaşkanlığı Seçmen Sandık Sorgulama Ekranı - Nerede Oy Kullanacağım? Yurtiçi Seçmen Sorgulama Sistemi Tıkla. YSK SEÇMEN SORGULAMA.2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve YSK Seçmen sandık sorgulama ekranı. Cumhurbaşkanlığı seçimi YSK 2014 Seçmen Sandık Sorgulama, YSK 2014 Seçmen Sorgulama (Nerede Oy Kullanacağım?) YSK Secmen sorgulama Sistemi - Nerede Oy Kullanacağım? Cumhurbaşkanlığı Seçimi Seçmen Sorgulama - Yurtiçi Seçmen Sorgulama Sistemi- Nerede Oy Kullanacağım?  YSK Seçmen Sorgulama, YSK Seçmen Listesi, YSK Oy Kullanacağımız Yerler, Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi. YSK Sandık Bilgisi Sorgulama, Nerede Oy Kullanacağım? Oy Kullanacağım Yeri Nasıl Öğrenebilirim? 2014 YSK Seçmen SorgulamaCumhurbaşkanı seçimi ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi parti kimi aday gösterdi. 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri burada (Cumhurbaşkanlığı Seçimi)Cumhurbaşkanlığı Seçimi Tarihi Ne Zaman?YSK Seçmen Sorgulama 2014)10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşayan 2 milyon 700 bin Türk seçmen, ilk defa bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek.Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçiminde oy verme günü olan 10 Ağustos Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 24 Ağustos Pazar günü, tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatlerini 08.00 ile 17.00 olarak belirledi.  Bunun için 54 ülke ve 103 ayrı dış temsilcilikte sandık kurulacak. Yurtiçinde ve yurtdışında oy kullanmaya hak kazananların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri dün askıya çıktı. Buna göre yurtdışında 2 milyon 754 bin gurbetçi seçmen bulunuyor. YSK'nın sitesinde yayınlanan yurtdışı seçmen kütüğünde ismi olmayanlar, oy kullanamayacak. İsmi olmayan, adres kaydında yanlışlık olan gurbetçi seçmenler 9 Temmuz'a kadar en yakın dış temsilciliğe giderek bunu düzeltebilir.Diğer yandan bazı ülkelerde oy kullanma süresi birkaç gün olarak bazılarında ise bir gün olarak belirlendi. Oy kullanma süresi 1 günden fazla olan Almanya ve Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak vatandaşların YSK'nın internet sitesinden oy kullanacakları gün ve saat ile ilgili randevu almaları gerekiyor. 21-25 Temmuz tarihleri arasında oy kullanmak için randevu alınabilecek. Randevu almayan seçmenlerin oy kullanacakları tarih YSK tarafından otomatik olarak belirlenecek ve 26 Temmuz'da ilan edilecek. Oy kullanma süresi 1 gün olan ülkelerde ise seçmenlerin randevu almasına gerek yok. Bu ülkelerde oy kullanacak seçmenlerin oy kullanacakları saat aralığı ve sandık numarası Yüksek Seçim Kurulu'nca otomatik belirlenecek. YSK, belirlenen oy verme gününde ve saatinde oyunu kullanmayan seçmenlerin sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını verebilmelerini kararlaştırdı.


YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

OY PUSULALARI TAMAM
10 Ağustos'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi oy pusulaları basına tanıtıldı. “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigramlı zarf, farklı renkte kullanılan evet-hayır ve oy pusulasının seçmenlere vererek sahte ve mükerrer oy kullanmasını engellenmiş olacak. YSK'da çekilen kura sonucunda, oy pusulasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada, Selahattin Demirtaş ikinci sırada ve Ekmeleddin İhsanoğlu üçüncü sırada yer aldı. Bugün ise YSK'da basın mensuplarına 10 Ağustosta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi oy pusulaları tanıtıldı. “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigramlı zarf, farklı renkte kullanılan evet-hayır ve oy pusulasının seçmenlere vererek sahte ve mükerrer oy kullanmasını engellenmiş olacak. “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigramı ve sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları ile hiçbir yerine “evet” mührü basılmamış, adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına “evet” mührü basılmış oy pusulaları geçerli sayılmayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KESİN ADAY LİSTESİNİ YAYIMLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin itirazları değerlendirerek kesin aday listesini yayımladı. YSK, Cumhurbaşkanı adaylıklarına ilişkin itirazları karara bağlayarak, kesin aday listesini, 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 10. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan kararda göre, ilk oylamasının 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylamasının 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle aday gösterilenlere ilişkin itirazlar, YSK tarafından karara bağlandığı belirtildi. Karara göre, kesin aday listesi Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'tan oluşuyor.

YSK'DAN TATİLCİLERE MÜJDE
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgede oy kullanmak isteyen tatilci ve öğrenci seçmenlere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'den sevindirici haber geldi. YSK Başkanı Güven yaptığı açıklamada, 9 Temmuz'a kadar farklı yerlerde oy kullanmak isteyen seçmenlerin adres değişiklik işlemleri için ilgili nüfus müdürlüğüne gitmekte zorlandıklarından dolayı seçmenlere  kolaylık getirildiğini kaydetti. Güven, seçmenlerin güncelleştirmeyle ilgili başvurularını, belirtilen belgelerle birlikte ilgili nüfus müdürlüğü yerine herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne başvuru yapabilmelerine ilişkin karar aldıklarını bildirdi.
Başvurunun yapıldığı nüfus müdürlüğünce belgelerin, adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne faks veya elektronik ortamda iletileceğini söyleyen Güven, ilgili nüfus müdürlüğünce adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerin ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına derhal gönderilmesine karar verdiklerini belirtti.

YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN


GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANILABİLECEK
Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın gümrük kapılarında oy kullanmalarına yönelik uygulama da devam edecek. Seçmenler, birinci tur için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gümrük kapılarında oylarını kullanabilecek. Oy kullanma sırasında seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı veya pasaportundan birini ibraz etmesi yeterli olacak.
Yurtdışında kurulacak sandıkların başında sandık başkanı ve sandık görevlisinin yanı sıra AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere üç siyasi partinin birer temsilcisi de yer alacak. Sandıklarda kullanılan oylar zarflar açılmadan mühürlü torbalara konularak büyükelçilik ve konsolosluklardaki güvenli odalarda saklanacak, THY uçaklarıyla ve 'diplomatik kurye' ile Türkiye'ye ulaştırılacak. Oyların kullanılması, mühürlenmesi, saklanması ve Türkiye'ye getirilmesi aşamasında siyasi parti temsilcileri bulunacak. 10 Ağustos günü yurtdışından gelen oylar, yurtiçinde kullanılan oylarla aynı saatte açılarak Ankara'da Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'nda sayımı yapılacak.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE OY VERME BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİ BELİRLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçiminde oy verme günü olan 10 Ağustos Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 24 Ağustos Pazar günü, tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatlerini 08.00 ile 17.00 olarak belirledi. Resmi Gazete'de yer alan YSK kararında, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 89. maddesine göre 'Oy verme günü, saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zamanın, oy verme süresi olarak belirlendiği, ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenlerin, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacakları belirtildi. Oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatlerini, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, bütün yurtta veya gerekli görülen seçim çevrelerinde, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla, YSK'nın tespit edeceği hatırlatıldı. Bu hükümler çerçevesinde, cumhurbaşkanı seçiminde oy verme günleri itibariyle bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar ışığında, oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili kararda, "Cumhurbaşkanı seçiminde oy verme günü olan 10 Ağustos 2014 Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü, tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00-17.00 olarak belirlenmesine karar verildi" bilgisi yer aldı.

Seçmen listeleri askıya çıktı

10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri askıya çıktı.

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listeleri muhtarlıklara geldi. Seçmen listeleri, 9 Temmuz'a kadar muhtarlıklarda askıda kalacak. Sahabiye Mahalle Muhtarı Alim Gerçel, "10 Ağustos 2014'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listeleri askıya çıkmıştır. 2 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arasında bütün muhtarlıklarda askıda olacak. Bu listede adı olmayanlar, İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek kendilerini kayıt ettirecekler. İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderken de oturdukları yere ait herhangi bir fatura ya da noter tasdikli kira sözleşmesi getirmeleri gerekmektedir. Kayıtları yaptırdıktan sonra verilecek evrakları İlçe Seçim Kurulu'na götürüp vereceklerdir. 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar seçmen kütükleri askıda kalacaktır dedi.

KİMLER OY KULLANAMAZ?

Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar;

 1. Silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
 2. Askeri öğrenciler,
 3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar

Oy kullanma yaşı kaçtır?

Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

Kimler oy kullanamaz?

1. Silâh altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),

2. Askeri öğrenciler,

3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar (Ek: 10.6.1983 – 2839/44 md. Değişik: 27.10.1995–4125/2 md.).

SEÇMENİN KİMLİK TESPİTİ

Seçmenin kimlik tespitinde; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Nüfus cüzdanı, Resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, Pasaport, Evlenme cüzdanı, Askerlik belgesi, Sürücü belgesi, Avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekiyor.  Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâgıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart. Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için cezaevi idaresince verilmiş belge kimlik belgesi yerine geçecek. Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değil. 

YSK başvuruları yarın incelemeye başlayacak
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ilan ettiği seçim takvimi uyarınca, cumhurbaşkanı adaylık başvurularının dün sona ermesinin ardından YSK, başvuruları yarın incelemeye başlayacak. İlk kez halk tarafından doğrudan seçilecek cumhurbaşkanı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş yarışacak. YSK ve TBMM'ya yapılan başvurular dün sona erdi, YSK, adaylık başvurularını 5 Temmuz Cumartesi günü incelemeye başlayacak ve tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulacak. Cumhurbaşkanı adayları,YSK'ca belirlenen bilgi ve belge eksikliklerini en son 7 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar tamamlayacak. Eksikliklerin tamamlanmasının ardından cumhurbaşkanı geçici aday listeleri 8 Temmuz Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazlar, 10 Temmuz Perşembe günü YSK'ca karara bağlanacak. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 11 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve propaganda dönemi başlayacak. YSK kararıyla adayların fotoğraflarının da yer alacağı birleşik oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi, 14 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımından itibaren oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya adaylıktan vazgeçme nedeniyle meydana gelebilecek eksilmeler, kesin aday listesinde değişiklik yapılmasını gerektirmeyecek. Oylamalara tek adayla gidilmesi halinde, oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday geçerli oyların çoğunluğunu alması halinde cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde seçim yenilenecek. Yeni seçilen cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek. Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilecek, TBMM üyeliği sona erecek.

Seçim takvimi 

Askıya 2 Temmuz Çarşamba gün çıkan muhtarlık bölgesi askı listeleri, 9 Temmuz Çarşamba günü askıdan indirilecek. Yine 2 Temmuz Çarşamba günü YSK internet sitesinde ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğü ilanı da 9 Temmuz'da sonlandırılacak Oy kullanılacak gümrük kapıları ve yurt dışı temsilcilikleri de yarın tespit edilecek. Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi 14 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ve yurt içi sandık atama işlemleri 20 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.  Yurt dışı seçmenler, 21 Temmuz Pazartesi günü Türkiye saati ile 08.00'den itibaren YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını belirlemeye başlayacak. Radyo ve televizyonda yayın için başvuran cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için 24 Temmuz Perşembe günü YSK'ca kura çekilecek. Yurt dışı seçmenler, oy verecekleri gün ve saat aralığını 25 Temmuz Cuma günü Türkiye saati ile 17.00'ye kadar belirleyebilecek. Yurt dışındaki vatandaşların randevu aldığı tarihte oy kullanmaya gitmemesi durumunda bulunduğu ülkede oy kullanması mümkün olmayacak ancak gümrüklerde oy kullanılabilecek. Randevu almayanların 4 gün içindeki hangi gün oy kullanacaklarını sistem otomatik olarak dağıtacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemine 26 Temmuz 2014 Cumartesi günü başlanacak. Seçim propagandası ve yasaklarının başlangıcı 31 Temmuz Perşembe günü ayrıca yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemine başlanmış olacak. Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 3 Ağustos Pazar günü sona erecek. Adaylar, radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına 3 Ağustos Pazar günü başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlanacak. Seçim propaganda dönemi 9 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek. 10 Ağustos Pazar günü yurt içinde oy verilecek ve seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek.

İkinci oylamaya ilişkin takvim

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde seçimin ikinci oylaması 24 Ağustos Pazar günü yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimi ilk turunun geçici sonuçlarının ilan edileceği 11 Ağustos Pazartesi, propaganda dönemi başlayacak. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itirazlar yine bu tarihte saat 17.00'ye kadar yapılacak. Üçüncü maddede yapılan itirazlar, ilçe seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna itiraz, 12 Ağustos Salı saat 17.00'ye kadar yapılacak. İlçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılan itirazlar, il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ya itiraz ise 13 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.  İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazın YSK'ca karara bağlanmasının son günü 14 Ağustos Perşembe olacak. YSK'ca kesin seçim sonuçları, Resmi Gazete, radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere 15 Ağustos Cuma gönderilecek.  Gümrük kapılarında ve dış temsilciliklerde oy verme işlemine 17 Ağustos Pazar günü başlanacak. Cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda propaganda için başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak aday veya temsilcisinin ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu temsilcisinin Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesinin son günü de bugün olacak.

18 Ağustos Pazartesi, radyo ve televizyonda yayın için başvuran cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK'ca kura çekilecek. Adayların radyo ve televizyon propaganda konuşmaları 20 Ağustos Çarşamba günü başlayacak. İlçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, çoğaltılması sonlandırılan sandık seçmen listeleri dahil seçim araç ve gereçlerini içeren torbaların hazırlanması bitirilecek. Dış temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erecek. Seçim propaganda dönemi 23 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek. 24 Ağustos Pazar oy verilecek ve seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek. 25 Ağustos Pazartesi cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar itiraz yapılabilecek. İkinci maddede yapılan itirazlar, ilçe seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına 26 Ağustos Salı saat 17.00'ye kadar itiraz yapılabilecek. İlçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılan itiraz, il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak. İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK'ya yapılacak itirazın son günü 27 Ağustos Çarşamba olacak. İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazın, YSK'ca karara bağlanmasının son günü ise 28 Ağustos 2014 Perşembe olacak. YSK'ca kesin seçim sonuçları Resmi Gazete, radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler