"Omuzlarımızda hayal ettiğimiz yıldızlar, ellerimizden kaydı gitti"

"Omuzlarımızda hayal ettiğimiz yıldızlar, ellerimizden kaydı gitti"

Pilot olmayı düşlerken FETÖ'cülerin baskıları nedeniyle Hava Harp Okulundan ayrılmak zorunda kalan Evrim Yazan, uğradığı haksızlıkla mücadele için hukuk fakültesinde eğitim görüyor- Yazan:"Bizim yerimize kendi elemanlarının yolunu açarak hak ettiğimiz üni

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Pilot olmak isterken, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerlerden gördüğü baskılar nedeniyle Hava Harp Okulundan ayrılmak zorunda kalan Evrim Yazan, karşılaştığı haksızlıkların hesabını sormak için hukuk fakültesinde öğrenim görüyor.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıfta öğrenimine devam eden 24 yaşındaki Yazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri lisenin ardından intibak eğitimleri için Hava Harp Okuluna katıldığını söyledi.

İntibak eğitiminden itibaren kendisine sistematik bir baskı uygulanmaya başlandığını belirten Yazan, "Baskılar hem fiziki hem de psikolojik idi. Okuldan ayrılmamız için ciddi baskılar gördük. Askeri liseden gelen bütün öğrenciler üzerinde aynı anda bir baskı olmuyordu ama parça parça, grup grup baskılar uyguluyorlardı. Yirmişer, otuzar kişilik gruplar halinde 'şok mangası' diye tabir edilen ekipler üzerinde ciddi uğraşlar verildi. Bu baskılara sonuna kadar direnmeye çalıştık." dedi.

Yazan, kendileri bu baskılarla uğraşırken, başka bir grubun sürekli kayırıldığını ve çifte standart uygulandığını ifade ederek, arkadaşlarıyla saatlerce mola vermeden susuz eğitim yaparken, bu kişilerin gölgede oturduklarını kaydetti.

Okulu bırakmaları için işkenceye varan ağır eğitimlere maruz kaldıklarını anlatan Yazan, kendilerine sürekli "bunlar çürük, bunlardan asker olmaz" denilerek morallerinin bozulmaya çalışıldığını dile getirdi. Dinlenmek için uyumalarına dahi izin verilmediğine değinen Yazan, geceleri uyandırılıp "İyi düşün, illa subay olmak zorunda değilsin, dışarıda başka mesleklerle de var." denilerek psikolojik direnme güçlerinin kırılmaya çalışıldığını belirtti.

Yazan, "Bizim yerimize kendi elemanlarının yolunu açarak hak ettiğimiz üniformayı elimizden aldılar. Omuzlarımızda hayal ettiğimiz yıldızlar, ellerimizden kaydı gitti. Bu yıldızları hak etmeyen kendi adamlarına vermeleri canımızı çok yakıyor. Yıllardır manevi olarak bunun sıkıntısını yaşıyoruz, geceleri uykumuz kaçıyor." diye konuştu.

- Hukuksal mücadele için hukuk okuyor

Uğradıkları bu haksızlıklara rağmen yılmadıklarını ve silahlı kuvvetlerde nasıl olacaklarsa, dışarıda da aynı şekilde devam ettiklerine dikkati çeken Yazan, doğru ve dürüst bir şekilde yaşayarak kısa vadede kaybetseler de uzun vadede kazananın kendileri olduğunu gördüklerini vurguladı.

Yazan, baskılar nedeniyle askeri okuldan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarının çok iyi üniversiteleri kazandığına dikkati çekerek, "Mühendislik eğitimime devam edebilirdim ama yaşadığım bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara tahammül edemediğim için hukuk fakültesini okumak istedim. Tek tercihimdi ve nitekim oldu. Şu anda 4. sınıf öğrencisiyim. Bu insanlarla hukuksal boyutta da mücadelemiz devam edecek." dedi.

- "İade-i itibar istiyoruz"

Bundan sonraki beklentilerinin iade-i itibar olduğunu dile getiren Yazan, kendisi gibi haksızlığa uğramış askeri öğrencilerle oluşturdukları sosyal medya gruplarında da bu taleplerini kamuoyuna duyurduklarını söyledi.

Yazan, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan ve atılan öğrenciler adında bir platformun olduğunu dile getirerek şöyle tamamladı:

"Bu platformda 3 bine yakın kişiyiz. Koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Öncelikli isteğimiz iade-i itibar. Ayrıca, askeri okullarda gördüğümüz eğitimler askerlikten sayılmadığı için, yarım kalan bir askerlik eğitimimiz söz konusu. Bunun da giderilmesini istiyoruz. Çünkü bu kadar sıkıntıya katlandık ve tekrar üniforma giyecek olmamız, psikolojik olarak yıpranmanın başka bir safhaya gelmesine neden olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler