Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi

Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen "UniSpeak International" programında gençlerle bir araya geldi. Sunumunda, BAYKAR'ın milli teknoloji hamlesi serüvenini ve Türk mühendislerinin başarılarını anlattı.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde gerçekleşen etkinlik, öğrencilere yoğun ilgi gösterdi. Bayraktar, yaklaşık 20 yıldır süregelen milli teknoloji hamlesinden bahsetti. Videolu sunumunda, BAYKAR'ın kuruluş yıllarından itibaren insansız hava araçları (İHA) geliştirme sürecini ve bu süreçte elde edilen başarıları anlattı.

Bayraktar, konuşmasında Akıncı TİHA'nın dünkü görevinden sonra dünya genelinde daha da tanındığını belirtti. BAYKAR'ın, maket uçak büyüklüğündeki insansız hava araçlarından başlayarak, gelişmiş yazılımlar ve elektroniklerle donatılmış modern İHA'lar geliştirdiğini vurguladı.

Bayraktar TB2 ve Akıncı TİHA'nın Başarıları

2000'li yılların başında insansız hava araçlarının yeni yeni doğduğu bir dönemde, BAYKAR'ın küçük bir ekiple büyük işler başardığını ifade eden Bayraktar, "2007'de Türkiye'nin ilk insansız hava aracı diyebileceğimiz, elle atılabilen 5 kiloluk Bayraktar Mini İHA silahlı kuvvetlerin envanterine girdi" dedi.

Bayraktar TB2'nin, 2014 yılında gerçekleştirdiği ilk uçuşuyla dünya çapında büyük yankı uyandırdığını ve pek çok ülkeye ihraç edildiğini belirten Bayraktar, "Terörle mücadelede büyük başarılar elde ettik. Bayraktar TB2, Karabağ'ın azat olmasında önemli bir rol oynadı" ifadelerini kullandı.

2019 yılında tanıtılan 6 tonluk Akıncı TİHA'nın ise 2021'den beri semalarımızda görev yaptığını ve şimdiye kadar 9 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Bayraktar, Akıncı TİHA'nın Türk mühendislerinin kabiliyetlerini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Milli Teknoloji Hamlesi Devam Ediyor

Selçuk Bayraktar, BAYKAR'ın milli teknoloji hamlesine verdiği önemi ve bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, genç mühendis adaylarına ilham verdi. Geleceğin mühendislerinin, bilim adamlarının ve teknoloji liderlerinin Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Etkinlik, öğrencilerin soruları ve Bayraktar'ın samimi yanıtlarıyla sona erdi. Öğrenciler, Bayraktar'la hatıra fotoğrafları çektirerek unutulmaz bir gün yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.