Konya Gazeteciler Cemiyeti 2024 Yılı Basın Ödülleri Yarışması Başvuruları Başladı

Konya Gazeteciler Cemiyeti 2024 Yılı Basın Ödülleri Yarışması Başvuruları Başladı

Basın mensuplarını teşvik etmek ve mesleki başarılarını ödüllendirmek amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC), 2024 Yılı Basın Ödülleri Yarışması'nı duyurdu. Yarışma başvuruları 30 Kasım 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Yarışma, Yedi Ana Kategoride Düzenlenecek

Basın mensuplarının üstün nitelikli çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışma, gazete, dergi, internet haber sitesi, fotoğraf, televizyon ve radyo yayıncılığı dallarında yedi ana kategoride gerçekleştirilecek.

Yazılı basında haber, röportaj, köşe yazısı ve spor haberi başlıklarında, televizyonda haber, program ve en iyi görüntü başlıklarında ödüller verilecek. Ayrıca, en iyi güncel haber fotoğrafı, spor haberi fotoğrafı ve kültür sanat haberi fotoğrafı dallarında ödüller dağıtılacak. Radyo yayıncılığında ise haber veya program dalında yarışmacılar ödüllendirilecek. Gazete ve dergi için sayfa tasarımı dalında da bir ödül verilecek. İletişim - gazetecilik alanında öğrenim gören üniversite öğrencileri ise ‘Genç İletişimci Ödülü’ için yarışabilecek.

Konya Basını Yayıncılıkta Üst Sıralarda

KGC Başkanı Sefa Özdemir, Konya'da basın yayın faaliyetlerinin ve yayıncılık kalitesinin ülke geneline göre üst sıralarda olduğunu vurgulayarak, “Meslektaşlarımızın çalışmalarını ve mesleki başarılarını ödüllendirmek için Basın Ödülleri Yarışması'nı başlattık. Yarışma ile Konya Gazeteciler Cemiyeti üyesi arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar, seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödüllendirilecek. Gazetecilikte çıtayı üst noktalara çıkarmak için bu tür yarışmalar önemli. Şimdiden yarışmaya katılacak üyelerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başvuru Detayları

Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru ve yarışma hakkında detaylı bilgileri KGC'nin resmi internet sitesi olan www.kgc.org.tr adresinden öğrenebilirler. 2024 yılı içerisinde yapılan mesleki çalışmaların değerlendirileceği yarışmanın son başvuru tarihi 30 Kasım 2024 olarak belirlendi. Yarışma sonucunda her kategorideki başarılı gazetecilere mesleği simgeleyen bir plaket ve Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin belirleyeceği bir ödül verilecek. Ödül töreninin tarihi ise daha sonra ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.