Adak Kurban Bağışı

Adak Kurban Bağışı

Adak kurban bağışı, İslam aleminde yaygın olarak gerçekleştirilen bir ibadet şeklidir. Adak, Müslüman kişinin gerçekleşmesini çok istediği bir dileğini ne kadar arzuladığını göstermesi için adanır.

Adak kurban bağışı, İslam aleminde yaygın olarak gerçekleştirilen bir ibadet şeklidir. Adak, Müslüman kişinin gerçekleşmesini çok istediği bir dileğini ne kadar arzuladığını göstermesi için adanır.

Dileğin gerçekleşmesi durumunda adanan kurban kesilir, eti ise ihtiyaç sahibi kimselere, yoksullara, yetimlere dağıtılır. Kurban kesimi sırasında dualar okunur ve hayır duaları ihtiyaç sahiplerine yönlendirilir.

İslam dayanışma ve yardımlaşma dinidir. Bu tür ibadetler, kişiler arasında dayanışma duygularını pekiştirir. İslam, durumu iyi olanların durumu iyi olmayan kimselere yardım etmesini emreder.

Afrika Adak Bağışı

Afrika’da açlık içler acısı bir halde devam etmekte. Dünyada açlık çeken insanların 278 milyonu Afrika’da yaşıyor.

Dileğiniz gerçekleşmesini istediğiniz için adak adadığınızda istediğiniz şeyin gerçekleşmesi halinde vekaleten adak kurbanı kestirebilirsiniz.

Bazı aracılara vekalet vermeniz durumunda sizin yerinize Afrika’da kurban kesilir ve ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtılır.

Adak kurban bağışı vekaleti vermek için Mirasımız Derneği’ne 3000 TL ödemeniz yeterli olacaktır.

adak-kurban-detay-foto.jpg

Kudüs Adak Bağışı

Kudüs Üç büyük İbrahimî din olan Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam için önemli bir şehirdir. Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz emanetimize canları pahasına sahip çıkmaktadır. Bu sebeple İsrail tarafından abluka altına alınmış şehirlerde elektrik kesintisi, susuzluk ve gıda krizi baş vermiş durumdadır.

Siz de Kudüs’e canları pahasına sahip çıkan kardeşlerimiz için adak kurban bağışında bulunabilirsiniz.

Adak kurbanınız sizin yerinize Kudüs’te kesilerek Filistinli ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir. Bu işlem için ödeyeceğiniz ücret is 550€’tan başlamaktadır.

Detaylı bilgi için : https://www.mirasimiz.org.tr/kurban

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.