ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı Konya’da Açıldı

ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı Konya’da Açıldı

ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı, Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi'nde başladı. Açılış sonrası protokol üyeleri, firmaların stantlarını ziyaret etti.

Konya Asansör Sektöründe Lider Konumda

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Konya’nın asansör ve teknolojileri sektöründeki önemine dikkat çekti. Öztürk, "Ülkemiz ihracatında sürekli artış gösteren ve yıllık 500 milyon dolar asansör ve asansör aksamı ihracı hedefinde ilerleyen sektörün bu hedefi gerçekleştirmesi için Konyalı firmalarımız kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir. Sektör üretiminin ve ihracatının yaklaşık yüzde 40'ı Konya'dan yapılmaktadır," dedi. Ayrıca, fuarın dünya çapında sayılı fuarlar arasına girmesi için çalışacaklarını belirtti.

ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı Konya’da Açıldı

Sektör Temsilcilerinden Yoğun Katılım

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, fuarın önemine vurgu yaparak, "Fuarda 200'e yakın firmamız stant açmış durumda. Çin, Brezilya, Dubai, Almanya, Rusya, Hindistan gibi ülkelerden de katılımcılar var. Sektördeki 500 milyon dolara yakın ihracatın yarısına yakını şehrimizden yapılıyor. İnşallah bu fuarda sağlanacak yeni iş birlikleri ile birlikte bu rakamlar daha yukarılara çıkacak," ifadelerini kullandı.

ELEVEX 2024’te Sergilenen Yenilikler

22 - 25 Mayıs 2024 tarihleri arasında devam edecek olan ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine kadar dikey ulaşım teknolojileri ile yürüyen merdiven ve yollara ilişkin tüm yenilikleri bir arada sunuyor. Fuara katılan firmalar, sektördeki en son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri sergileme fırsatı buluyor.

ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı Konya’da Açıldı

ELEVEX 2024, asansör ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmalar için büyük bir buluşma noktası olmanın yanı sıra, yeni iş birlikleri ve ticari anlaşmalar için de önemli bir platform sunuyor. Bu büyük organizasyon, Konya'nın sektördeki konumunu daha da güçlendirecek ve uluslararası alanda bilinirliğini artıracaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.