Alper Tan: 67 devlete hükmetmiş Osmanlı'yı yok sayıyorlar!

Alper Tan: 67 devlete hükmetmiş Osmanlı'yı yok sayıyorlar!

Alper Tan, İstanbul'un Fethi için çirkin ifadelerde bulunan ünlülere ve siyasilere tepki göstererek, "Ruhunu ve bütün hücrelerini batılı devletlere satmış ve onların etki ajanı olarak faaliyet gösterenlerin kustukları kinler görünüyor" dedi.

Kanal A'da yayınlanan Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın sunduğu 'Sivil Düşünce' programına konuk olan gazeteci-yazar Celal Kazdağlı ve Tamer Korkmaz 563. yılı kutlanan Fetih'den rahatsız olan kesimler ve yorumlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın değerlendirmeleri:

feefefef.png

Bu tweetleri atanların İslam düşmanı olduğu zaten her yerden belli. Madem bu kadar küçük bir şey, siz neden büyütüyorsunuz bu kutlamaları? Bırakın kutlasınlar. 563 senedir sen neden unutamadın, biz unumadık peki sen? Neden onun intikamını almak için saldırmaya devam ediyorsun?

Eğer tweetinde attığı gibi İstanbul'un bir kurtuluş günü varsa neden kurtuluş günü yok İstanbul'un? Neden kutlamıyorsunuz?

Altınok'un küçümsediği, hakaret ettiği Osmanlı devletine bugüne kadar 52 devlet bağlıydı. Yani Osmanlı dağıldıktan sonra, Osmanlı'nın siyasi olarak yönettiği coğrafyada 52 devlet var. Hilafeten bağlı olan şu anki 15 devleti de sayacak olursak, BM'ye bağlı olan 192 devletin 67'si Osmanlı Devleti'ne siyaseten ve hilafeten bağlıydı.

O devleti içeriden ve dışarıdan iş birliği ile dağıtıp, şu andaki Anadolu sınırlarına hapsolunmayı kabul edenler kahramanlaştırılıyor ama 67 devlete hükmetmiş olan Osmanlı Devleti de hakarete maruz bırakılıyor bu zihniyet tarafından.

Ama bu adam yalnız değil. Gezi provakatörlerinden İhsan Eliaçık'ın geçtiğimiz sene attığı tweet..

eliacik.png

Ruhunu ve bütün hücrelerini batılı devletlere satmış ve onların etki ajanı olarak faaliyet gösterenlerin kustukları kinler görünüyor. Bu sözde profesörler bizim çocuklarımızı okutuyorlar ne yazık ki.

Ve Gamze Akkuş İlgezdi tarafından atılan tweet:

ilgezdi.png

Tamer Korkmaz: Her şey meydanda. Sonra da laiklik dinsizlik değildir diye konuşmalar yapıyorlar. Onların laiklikten neyi anladıkları belli. Laiklik onların gözünde, dinsizlik olarak uygulanmaya mecburdur, diye inanıyorlar.

Celal Kazdağlı: Fethin yıldönümü kutlanıyor ve kitlesel de bir katılım oluyor. Tarihsel olayları, fethi başka türlü alıp karşısına Mustafa Kemal ile Fatih Sultan Mehmet'i kıyaslamanın anlamı da yok. Fetih İslam inancı ve Osmanlı'nın yönetimi açısından önemli.

Doğal olarak Türkiye, yeni bir medeniyet inşasının başlangıcında olduğu dönemde referanslara bakacaktır ve oradan kuvvet alacaktır. Ona bakarak dersler alacak ve yeni bir dönemi inşa edecektir. Dışarıdan ve içeriden saldırılar ve engellemek için çabalar da olsa millet ilerleyişini sürdürüyor doğal olarak sürdürecektir de.

Önceki ve Sonraki Haberler