AÜ Anesteziyoloji'ye eğitim akreditasyonu

AÜ Anesteziyoloji'ye eğitim akreditasyonu

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, Avrupa Anestezi Derneği hastane ziyareti ve eğitim akreditasyonu...

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, Avrupa Anestezi Derneği hastane ziyareti ve eğitim akreditasyonu programı kapsamında, 4 yıl "eğitim akreditasyonu" almaya değer bulundu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı'nın, Ankara Üniversitesi Senatosunun 16 Aralık 1958 tarihli kararıyla ülkede ilk kurulan anestezi kliniği olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Ana bilim dalında 12 profesör, 5 doçent, 6 uzmanın görev yaptığı ifade edilen açıklamada, klinikte 27 anesteziyoloji ve reanimasyon araştırma görevlisi, 2 algoloji ve 6 reanimasyon yan dal uzmanlık öğrencisinin eğitim aldığı bildirildi.

Klinikte 200'den fazla uzmanlık öğrencisine eğitim verildiği kaydedilen açıklamada, ana bilim dalının, İbn-i Sina Hastanesinde ortak ameliyathane ve Cebeci Kampüsü'ndeki farklı kliniklerde toplam 47 ameliyathane, 28 yataklı reanimasyon ünitesi ve 5 yataklı algoloji servisi, anestezi ve algoloji polikliniklerinde, geçen yıl 30 binden fazla hastaya hizmet verdiği vurgulandı.

Açıklamada, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalının, Avrupa Anestezi Derneği hastane ziyareti ve eğitim akreditasyonu programı değerlendirmesinde, 4 yıl "eğitim akreditasyonu" almaya layık bulunduğuna işaret edildi.

Akreditasyon sertifikasının Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sacide Demiralp'e, Avrupa Anestezi Kongresi'nde takdim edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Programın amacı, Avrupa genelinde verilen anestezi klinik ve didaktik eğitiminin kalitesini artırmak ve standarta kavuşturmaktır. Ayrıca akredite olmaya layık bulunan klinikler, hem ülkeleri hem de yurt dışında eğitim veren merkezler için öncü ve rehberlik görevi üstlenmektedir. Akredite olan eğitim merkezleri arasında hem öğretim üyesi hem de araştırma görevlileri için değişim programları imkanı sunulmaktadır.

Ana bilim dalı olarak hedefimiz, hastalarımıza yüksek kalitede hizmet verirken, araştırma görevlilerimiz ve tıp fakültesi öğrencilerimize verdiğimiz didaktik ve klinik eğitimi bilimsel gelişmeler ışığında sürdürmek, araştırma imkanı sağlamak için uygun koşullar ve huzurlu ortam sunmaktır. Bu akreditasyonla bu konudaki hassasiyetimiz ve sorumluluğumuz artmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler