Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi Açıldı

Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi Açıldı

Akşehir'de Müzeler Haftası kapsamında Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi'nde açılan Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi, 177 eserle eğitim tarihini yansıtıyor.

Akşehir, Konya’nın eğitim tarihine ışık tutacak önemli bir müzeye daha kavuştu. Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi, 177 eseriyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesinde hayata geçirilen müze, gençlerin milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi Açıldı

Eğitim Tarihi Müzelerinin Genişleyen Halkası

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, açılış konuşmasında, Akşehir’in bu değerli müzeyle Seydişehir ilçesinin ardından eğitim tarihi müzeleri halkasına katıldığını belirtti. Yiğit, "Şimdilik ilimiz genelinde sayısı 3 olan bu müzelerimize yenilerini eklemeyi planlıyoruz. Okullarımızın arşivlerinde gerekli araştırmaları yaparak ve kişisel koleksiyonlardan bilgi ve belgeleri toplayarak öğrencilerimizin, eğitimcilerimizin ve araştırmacıların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz," dedi.

Akşehir Eğitim Tarihi Müzesi Açıldı

Müzede Sergilenen Eserler ve Programın Detayları

Açılış töreninde Okul Müdürü Hasan Hüseyin Akbaba, müzenin önemine değinen bir konuşma yaptı. Müdür Yardımcısı Emine Kaçar ise sergilenen eserler hakkında teknik bilgiler sundu. Müze, Selçuklu dönemlerinden günümüze kadar uzanan Akşehir’in eğitim tarihini yansıtan eserlerle dikkat çekiyor.

Açılışa Yoğun Katılım

Müzenin açılışına, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Emniyet Müdürü Erdinç İnce, çeşitli kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreni, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.