Ramazan menüsü: Bugün iftara ne pişirsem?

Ramazan menüsü: Bugün iftara ne pişirsem?

Ramazanda bugün iftarda ne yemek pişirsem, sahurda tok tutan pratik tarifler arayışları devam ediyor. Ramazan sofralarında içinizi ısıtacak çorbalardan, ana yemeğe, salatalardan, sağlıklı tatlılara tarifler sizlerle

İftar ve sahur sofraları için sağlıklı, pratik, ekonomik ve tok tutan tarifler Memleket'te..

Sütlü veya Yoğurtlu Brokoli Çorbası

Malzemeler:

  • 1 baş brokoli (500 gram kadar),
  • 1 orta boy patates,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 5 su bardağı kaynar su,
  • 1 su bardağı süt veya 1 buçuk su bardağı yoğurt, tuz.
  • Üzerine tereyağı ve kurutulmuş nane.

brokoli-001.jpg

Brokoli Çorbası yapılışı:

Çiçeklere ayrılmış brokoliyi, küçük doğranmış patatesi ve suyu bir tencereye alarak, iyice yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirip sütünü ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Sütlü brokoli çorbası tarifi için ayrı bir tencerede tereyağını eritin, 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun, üzerine suyuyla beraber brokoliyi ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Üzeri için tereyağı ve naneyi köpürene kadar kızartıp karıştırdığınız çorbanızı ateşten alın.

Yoğurtlu brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli çorbasını yoğurtla yapacaksanız, ayrı bir kapta yoğurt, un, dilerseniz ezilmiş sarmısak ve 1 yumurtayı çırpın. Haşladığınız ve blenderden geçirdiğiniz brokolinin suyundan bir miktar alıp yoğurtlu meyaneye karıştırın. Devamlı karıştırarak meyaneyi çorbanın içine ekleyin. Çorbanız iyice kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin, tuzunu ekleyip, bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Kızarttığınız tereyağını ilave ettiğiniz brokoli çorbanızı sıcak sıcak servis edin.

Püf noktası: Brokoli zengin vitamin, mineral ve antioksidanlar içerir. Düşük kalorili brokoli, antiinflamasyon özellikleri nedeniyle kalp dostudur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, şekeri dengeler. Lifli yapısıyla Ramazanda sindirim ve boşaltım sorunu yaşayanlar için özellikle tavsiye edilir. Çorbanızın besin değerini daha da artırmak isterseniz içerisine bir adet orta boy havuç ve kemik suyu da ilave edebilirsiniz.

tad.jpg

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı et,
  • 1 soğan,
  • 2 domates,
  • 3 sivri biber,
  • 3 patates,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su,
  • karabiber, kırmızı toz biber, tuz,
  • sıvı yağ.

Tas Kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı etleri 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havasının çıkmasının ardından 15 dakika pişirin.

Etler pişerken diğer yandan soğanı ve biberleri doğrayıp sıvı yağda kavurun. Doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, kırmızıbiber, karabiber ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ilave edin.

Kaynamaya devam eden karışımın içine düdüklüden aldığınız etleri ekleyip kapağını kapatın ve en kısık ateşte etler lokum kıvamını alıp suyu yoğunlaşana kadar bir süre daha bu şekilde pişirin. Su et hizasında olursa sosu yoğun ve kıvamlı olur.

Etler salçalı suda pişerken patatesleri küp küp doğrayarak kızartın.

Pişmiş sulu eti servis tabağına alarak, üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis edin.

Püf Noktası: Usta aşçılar tas kebabında orta yağlı kuşbaşı dana eti öneriyor. Kebabınızın kıvamı kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterebilir. Dilerseniz yemeğinize havuç ve arpacık soğan da ekleyebilir, su ve baharat miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Tas Kebabının yanına ne iyi gider?

Pratik bir iftar yemeği olan Tas kebabının yanına pirinç ya da bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz. Tas kebabı yanında patates püresi de tercih edebilirsiniz.

kabakk.jpg

Kabak tatlısı

Malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı,
  • 2 buçuk su bardağı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 2-3 adet karanfil,
  • tahin ve ceviz.

Balkabağı Tatlısı nasıl yapılır?

Balkabağını dilediğiniz şekilde doğrayıp geniş bir tencere veya tavaya dizin, karanfilleri aralarına ekleyin. Kabakların üzerine şeker ve tuzu serpiştirip en az 2-3 saat ağzı kapalı olarak şekerin en az yarıya yakınının erimesini bekleyin.

Limon suyunu tenceredeki balkabağının üzerine gezdirip, ağzı kapalı şekilde ocağa koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzerindeki şeker tamamen eriyip, kabaklar pişmeye yüz tutunca tencerenin kapağını açıp orta ateşte, suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Kabakları çok fazla dağıtmadan 1 kez çevirebilirsiniz.

Kabak tatlınızı ocaktan alın. En erken ilk sıcaklığı çıkınca tatlınızı servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirip, ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Bal Kabak Tatlısı Püf Noktası: Kabakları en az 2-3 saat şekerle bekletmek, ve kendi suyunu vererek şekerle özleşmesi dağılmalarını minimum seviyeye indirir. Balkabaklarını dizdiğiniz tencere ya da tavayı çok fazla doldurup, dilimleri üst üste koymayın. Bu şekilde dağılmayan ve eşit pişen bir tatlınız olur.

Tavada Börek

Pratik iftar menüsü

Konya Yağ Somunu tarifi

Lorlu cevizli erişte tarifi

İftar menüsü, Konya usulü çorba, Kıbrıs usulü köfte, antioksidan salata..

Brokoli Çorbası, Tas Kebabı Tarifi, Kabak tatlısı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.