Sahurluk tarifler! Tavada kolay börek

Sahurluk tarifler! Tavada kolay börek

Ramazan'ının ilk sahuruna ne pişirsek? Evde bulunan malzemelerle yapması kolay ve bir o kadar da lezzetli sahurluk tarifler sizlerle. Tok tutan pratik tava böreği tarifini dilerseniz glütensiz unlarla da yapabilirsiniz

İslam aleminin her yıl 11 ay özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif geldi. Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen, büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan Ramazan ayında oruç tutmak farzdır.

Evde yemeği kim pişirirse pişirsin, sofrayı kim kurarsa kursun ilk akla gelen 'ne pişirsem?' sorusuna en kısa yoldan ulaşılabilecek malzemelerle yanıt bulmak için www.memleket.com.tr yanınızda.

Bugün yatsı namazının ardından kılınacak teravihle müslümanlar Ramazan atmosferine adım atacak. Peki 2022 Ramazan'ının ilk sahuruna ne pişirsek? Evde bulunan malzemelerle yapması kolay, tok tutan ve bir o kadar da lezzetli sahurluk tarifler sizlerle.

tava.jpg

TAVADA BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

1 yumurta, 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı un (glütensiz isterseniz dileğiniz bir un veya öğütülmüş yulaf), 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya yağlı beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ya da bir çay kaşığı karbonat (limonla aktive edin), Tuz, isteğe göre Maydanoz, dereotu.

Tava böreği yapılışı:

Yumurta tuzla bir süre çırpılır, süt eklenerek iyice çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Kaşar peyniri maydanoz ve dereotu eklenir ve tekrar karıştırılır.

Alt tabanı kalın yanmaz yapışmaz bir tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ konularak ısıtılır. Üzerine hazırlanan harç yayılır. En kısık ateşte kızarana kadar pişirildikten sonra, arkası çevrilerek arkalı önlü pişirilir. Tava böreği ilk sıcağı geçince dilimlenerek servis edilir.

Püf Noktası: Pratik tava böreğinin içeriğini dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz gibi, tavayı ısıtırken zemine bir miktar susam, çörekotu gibi tohumlar ekleyerek üzerine harcı dökerek pişirerek lezzeti bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.