Sahur için sağlıklı pratik tarifler! Lor peynirli cevizli erişte

Sahur için sağlıklı pratik tarifler! Lor peynirli cevizli erişte

Ramazan bereketi devam ediyor. Sahuruna ne pişirsek? sorusuna yanıt arayanlara yapması kolay ve bir o kadar da lezzetli sahurluk tarifler sizlerle. İşte sahur sofralarınızı güzelleştirecek mis gibi kokusuyla tok tutan Lor peynirli cevizli erişte

Lor peynirli cevizli erişte

Malzemeler:

  • 2 su bardağı erişte,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 200 gr lor peyniri,
  • 1 avuç ufaltılmış ceviz,
  • tuz, 1 tatlı kaşığı salça.

Lor peynirli cevizli erişte nasıl pişirilir?

Ev yapımı ya da tercihe göre paketli erişteyi yağsız bir tavada yakmadan bir süre kavurun. Öte yandan başka bir tencerede kaynattığınız suya tuz ekleyip erişteyi içerisine bırakın. Erişteleri iyice yumuşayana kadar haşlayıp, istediğiniz kıvama gelince süzün.

Tereyağını eritin, içerisine cevizi de ekleyerek bir süre kızartın. Süzülen erişteleri servis tabağına alıp üzerine lor peynirini, cevizi serpip, son olarak da çok az sıvı yağ ve sıcak suyla açtığınız salçalı sosu üzerine gezdirerek servis edin.

Püf noktası: Erişteyi kuru ön kavurma işleminden geçirmek lezzetini ikiye katlayacaktır. Eriştenin haşlama suyuna koyacağınız tuz miktarını peynirin tuzuna göre ayarlayın. Erişteye ekleyeceğiniz salçalı sosu, gündüz susuzluk yaşamamak adına sahur sofrasında tercih etmemek daha iyi bir seçim olabilir.

erisste.jpgeriste.jpg

Sahurluk tarifler, tavada kolay börek Konya Yağ Somunu tarifi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.