Konya'da TOKİ'de ev hayali kuran öğretmen dolandırıldığını iddia etti

Konya’da TOKİ'den ev alma hayali olan sınıf öğretmeni olarak Mustafa Gün, ev için 350 bin TL ödediği bir bankacı tarafından dolandırıldığını iddia etti. Evin Osman K’ya değil annesinin üzerine ait olduğunu öğrenen Gün, savcılığa giderek şikayette bulundu

Konya’da internette gördüğü TOKİ Ardıçlı konutlarında satılık ev ilanını görünce ev alma hayali kuran sınıf öğretmeni olarak Mustafa Gün (46), ev için 350 bin TL ödediği bankacı Osman K. tarafından dolandırıldığını iddia etti. Evin Osman K’ya değil annesinin üzerine ait olduğunu öğrenen vatandaş, savcılığa giderek şikayette bulunduğunu belirterek, yaşananları anlattı.

Mustafa Gün, evinde huzurunun kalmadığını, eşiyle bile aralarının bozulduğunu belirterek, “Bu şahıs halen daha bankada görev yapıyor. Bana bunu yapan başkalarına neler yapmaz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

tokiardicli.jpg

İNTERNETE İLAN VERDİ, EVİ GEZDİRDİ

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Gün, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında internette gördüğü ev ilanındaki numarayı aradı. Telefonu açan bankacı Osman K., merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarındaki dairenin kendisine ait olduğunu belirtip, Mustafa Gün'e evi gezdirdi.

PARAYI ÖDEYİP, KARŞLIKLI SENET İMZALADI

Mustafa Gün, paranın 315 bin TL’sini EFT yoluyla 35 bin TL’sini de elden teslim edip, karşılıklı senet imzaladı. Evi aldığını düşünen Gün, bir hafta sonra aldığı evin daha fazla bir rakamla yine satışa konulduğunu fark etti. Osman K’yı arayan Gün, ‘Önemli bir şey değil. Ev bitince sana teslim edeceğim’ cevabıyla karşılaştı.

tokiardiclidolandiricilik.jpg

EV KENDİSİNİN DEĞİL ANNESİNİNMİŞ
Mustafa Gün, geçtiğimiz ay dairelerin teslim edileceğini öğrenince evini almak için Osman K’yı aradı. Osman K’nın kendisini oyaladığını anlayan Gün, evlerin tesliminin yapılacağı bankaya gitti. Burada bir şok daha yaşayan Gün, evin sahibinin Osman K. değil annesinin olduğunu öğrendi. Dolandırıldığını anlayan Gün, Osman K’dan şikayetçi oldu. Gün, aralarında yaptıkları sözleşme, senet ve mesajlaşmaları da delil olarak sundu.


BUNU YAPAN HALEN BANKADA ÇALIŞIYOR
Hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Mustafa Gün, “Tek istediğim bir ev sahibi olabilmekti. Ancak bankacı olan bu şahıs annesine ait olan evi bana sattı. Durumu annesine sorduğumda kadının hiçbir şeyden haberini olmadığını anladım. Zararımı gidermesini istediğimde sürekli beni oyaladı. Bu olay nedeniyle evimdeki düzenin bozuldu. Eşimle sorunlar yaşamaya başladım. En kötüsü de bu kişi halen bir bankada görev yapıyor. Bana bunu yapan başkalarına ne yapmaz” ifadelerini kullandı.

tokiardiclidolandiricilik2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler