Kızılay 2024 Kurban Bedelini Açıkladı

Kızılay 2024 Kurban Bedelini Açıkladı

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban bedel fiyatlarını duyurdu. Yurt içi ve Gazze için kurban bedeli 11.750 TL, yurt dışı için ise 4.300 TL olarak belirlendi.

Kızılay, her Kurban Bayramı'nda düzenlediği geleneksel kampanyasını bu yıl "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla sürdürecek. Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, kampanyanın detaylarını ve 2024 yılı kurban bedel fiyatlarını Ankara'da düzenlenen bir lansmanda açıkladı.

2024 Kurban Bedeli Belirlendi

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban bedel fiyatlarını açıkladı. Buna göre yurt içi ve Gazze için kurban bedeli 11.750 TL, yurt dışı için ise 4.300 TL olarak belirlendi. Kızılay, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor ve bu kurban paylarını 3 milyon 800 bin kişiye ulaştırmayı planlıyor.

kizilay.jpg

2023 Yılında Deprem Bölgesine Öncelik Verildi

Yılmaz, 2023 yılında özellikle deprem bölgesine öncelik verdiklerini belirtti. Yurt içindeki kurbanları konserve yaparak dağıttıklarını, yurt dışında ise taze et olarak ulaştırdıklarını ifade etti. Depremzedeler için 2.75 kilogramlık şoklanmış paketler hazırlandı ve 25 bin adet konserve dağıtıldı.

2024'te 128 Bin Hisse Hedefleniyor

Bu yıl içerisinde 128 bin hisseye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, kurban planlamasının önceden yapıldığını ve bu rakamların organizasyonun en doğru şekilde gerçekleştirilmesi için belirlendiğini söyledi. 128 bin hissenin 28 bini yurt içinde, 100 bini ise yurt dışı operasyonları için ayrıldı.

Kızılay'ın Hedefi 3 Milyon 800 Bin Kişiye Ulaşmak

Yılmaz, Kızılay olarak 3 milyon 800 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ve operasyonların Türkiye dahil 21 ülkede yapılacağını belirtti. Gazze operasyonlarının Türkiye'den yönetileceğini ve Türkiye'de kurban kesim ve dağıtımlarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Konserve modeliyle, yıl boyunca Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle konserveler hazırlanacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Deprem Bölgesine Destek Devam Ediyor

Yılmaz, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını ve son depremzede yuvasına kavuşana kadar oradan ayrılmayacaklarını vurguladı. Kurban döneminde de depremzedelerle birlikte olacaklarını, bayram şenlikleri düzenleyeceklerini ve bayram kıyafetleri dağıtacaklarını ifade etti. Kızılay, emanetleri deprem bölgesine ulaştırmak için çalışmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler