Şampiyon İsmail Balaban'dan müthiş performans

Şampiyon İsmail Balaban'dan müthiş performans

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni Başpehlivan İsmail Balaban kazandı.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin İlk Etabında Heyecan Doruktaydı

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk etabı olan Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, İsmail Balaban'ın zaferiyle sonuçlandı. Hava muhalefeti nedeniyle 4. güne uzayan güreşlerde, İsmail Balaban finalde Hüseyin Gümüşalan'ı mağlup ederek altın kemeri kazandı.

İsmail Balaban'dan Müthiş Performans

2013 ve 2017 yılları Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde nefes kesen bir performans sergiledi. Hüseyin Gümüşalan ile finalde karşılaşan Balaban, normal sürede yenişemeyen rakibini, puanlama devresinde "çangal" yaparak mağlup etti. Yaklaşık 40 dakika süren bu zorlu mücadele, izleyicilerden büyük alkış topladı.

Şampiyon İsmail Balaban'dan müthiş performans

Başpehlivanlar ve Ödüller

İsmail Balaban'ın şampiyonluk yolculuğunda Ramazan Bircan, Recep Taslak, Mustafa Batu, İsmail Koç ve Orhan Okulu gibi güçlü rakipleri mağlup ettiği turnuvada, finalde karşılaştığı Hüseyin Gümüşalan da zorlu bir yol izledi. Gümüşalan, Osman Özgün, Hamza Köseoğlu, Süleyman Başar, Faruk Akkoyun, Yusuf Can Zeybek ve Serdar Yıldırım'ı yenerek finale çıktı.

Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, altın kemeri kazanan İsmail Balaban'a 500 bin lira, ikinci olan Hüseyin Gümüşalan'a 200 bin lira ve üçüncülüğü paylaşan Orhan Okulu ve Serdar Yıldırım'a 150'şer bin lira para ödülü verdi. Ayrıca, Elmalı Güreş Ağası Hasan Çetin de tüm boylarda derece yapan güreşçilere toplam 325 bin lira ödül dağıttı.

Başaltı Boyunda Manavgat Başarısı

Manavgat Belediyesi'nin güreşçisi Kemal Şahin, Başaltı boyunda birinci oldu. Şahin'e altın kemerini Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın eşi Hacer Ceyhan Kara takdim etti. Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim de Şahin'e 100 bin lira ödül verdi.

Şampiyon İsmail Balaban'dan müthiş performans

Manavgat Belediyesi'ne Teşekkür

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, emeği geçen tüm personeline teşekkür ederek, "Bütün güreşçilerimize ve özellikle bir aydır gece gündüz çalışan Manavgat Belediyesi emekçilerine teşekkür ediyorum. Yağmura, sele, tüm olumsuzluklara rağmen müthiş bir çalışma gösterdiniz" dedi.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Devam Ediyor

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin sonraki etapları şöyle devam edecek: 1-2 Haziran'da Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22-23 Haziran'da Kocaeli Sekapark Yağlı Güreşleri, 20-21 Temmuz'da Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri ve 16-18 Ağustos'ta Balıkesir 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri. Lig finali ise 6-8 Eylül'de 672. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde yapılacak.

Güreşleri Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve eşi Hacer Ceyhan Kara, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim ve binlerce vatandaş yerinde izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.