DOSD Meram, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırıyor

DOSD Meram, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırıyor

Meram İlçe Belediyesi, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için birçok yatırım gerçekleştirdi. Meram Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler, engelli bireyler ve ailelerinden büyük takdir topladı.

DOSD Meram: Türkiye'de Bir İlk

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), Türkiye'de örnek bir eğitim modeli sunuyor. Durunday Mahallesi'nde 8 bin 835 metrekare arsa alanında yer alan merkez, 1.340 metrekare kapalı alan ve 5 bin metrekare yeşil alanıyla dikkat çekiyor. Merkezde, down sendromlu bireylere özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunuluyor.

Bireysel ve Grup Eğitim Sınıfları

Merkezde 6 bireysel eğitim sınıfı ve 2 grup eğitim sınıfı bulunuyor. Haftada toplam 432 saat eğitim imkanı sağlanan merkezde, spor atölyesi, fizik tedavi merkezi ve konaklama alanları da yer alıyor. Uzmanlar tarafından sunulan eğitim programları, özel çocukların dil ve motor becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor. Ayrıca, verilen seminerlerle aileler de bilinçlendiriliyor.

m1.jpg

Engelli Nakil Aracı ile Kolay Ulaşım

Meram Belediyesi'nin sunduğu ‘Engelli Nakil Aracı’ hizmeti, engelli bireylerin hastane randevularına kolayca ulaşmalarını sağlıyor. Tekerlekli sandalyeli bireyler ve refakatçilerini hastaneye götürüp getiren bu hizmet, hafta içi mesai saatlerinde hizmet veriyor. Hizmetten yararlanmak isteyenlerin, en az bir gün öncesinde 0332 320 10 00 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor.

Akülü Şarj İstasyonları ile Kesintisiz Hareket

Meram Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kurduğu akülü araç şarj istasyonları ile yürüme engelli vatandaşların önemli bir ihtiyacını giderdi. Meram Belediyesi Hizmet Binası, Meram Devlet Hastanesi, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Kapu Camisi - Bedesten, Anıt Meydanı, Kayalıpark ve Kızılay Hastanesi gibi noktalara yerleştirilen şarj istasyonları sayesinde engelli vatandaşlar artık yolda kalmıyor.

m2.jpg

Sosyal Belediyeciliğin Gücü: Engelleri Kaldırmak

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, engelli vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştıracak şekilde şehrin dizayn edilmesinin ve onları hayata bağlayacak etkinliklerin sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Başkan Kavuş, “Meram Belediyesi olarak sosyal hizmet anlayışımızın gereği yaptığımız yatırımlarla tüm dezavantajlı grupların ve yakınlarının yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Şehrimizi onlara göre dizayn etmeye çalışırken, onların mutluluğu ve ailelerinin rahatlığı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız aynı gayretle sürecek, engelli vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

Meram Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği bu projeler, sadece Meram için değil, tüm Türkiye için örnek teşkil ediyor. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bu yatırımlar, sosyal belediyeciliğin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.