Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde gerçekleştirilen kritik kabine toplantısı sonrası sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

  • “Türkiye, İklim değişikliği konusunda tarihi bir adım atıyor, önümüzdeki ay Paris Anlaşması'nı onaylama kararı aldık. Kasım ayında Glasgow'da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi'ne kadar onay sürecini tamamlamış olacağız."
  • "Orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceğiz."
  • "Türkiye ekonomisi, salgın şartlarını ve daha önce yaşadığı kimi sıkıntıları hızla geride bırakarak hak ettiği yere doğru hızla yol alıyor."
  • "Nice sessiz devrimleri hayata geçiren Türkiye'de yeşil kalkınma devrimini de inşallah milletimize biz kazandıracağız."
  • "Her konuda olduğu gibi iklim değişikliği hususunda da bizim safımız yine mazlumların, mağdurların yanı olacaktır."

"Aziz Sancar adına doktora sonrası araştırma bursu programı başlatıyoruz"

  • "Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar adına ocakta doktora sonrası araştırma bursu programı başlatıyoruz. Yer alacak öğrencileri Aziz hocamız seçecek."
  • “6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim alınan önlemlerle başarıyla sürüyor. Yüz yüze eğitim için 722 milyon lira ek ödenek ilgili yerlere gönderildi.”

"Ülkemiz 1 milyonu aşkın yurt kapasitesiyle açık ara birinci"

  • "Park bahçelerde yatanların öğrencilikle alakası yok. Bu Gezi Parkı olayının bir benzeridir. Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Almanya'da 290 bin, Hollanda'da 113 bin, İspanya'da 91 bin seviyesindedir. Ülkemiz 1 milyonu aşkın yurt kapasitesiyle açık ara birincidir. Yurt binalarımız öğrencilerimizin hizmetindedir. Bu yıl yurt başvuruları 623 bine yükselmiştir. Başvuruların yaklaşık 430 bini yurtlarına yerleştirilmiştir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum