Başkan Altay'dan Taksim'de yaşanan gerilime videolu tepki

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de yaşanan olaylarda 210 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gerginliğe Başkan Altay'da sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen kutlamalara izin verilmemesiyle birlikte yaşanan gerginlikte 210 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, uyarıları dikkate almayan ve polis ekiplerine saldıran kişilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Başkan Altay'dan videolu paylaşım

Gerginlik sosyal medyada da geniş yankı buldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi.

Altay, Taksim'deki olaylarla ilgili yaptığı paylaşımda, "Sorsan işçi bayramı kutladılar. Her fırsatı yakıp yıkmak için bahane edenlerin utanmasını beklemem de onlara destek olan siyasiler bu görüntülerden utanmalı." ifadelerine yer verdi.

paylasim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler