1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:- "Emeğin ve alın terinin kutsal bilindiği, dayanışma ve güç birliğinin esas alındığı bir medeniyetin evlatları olarak 1 Mayıs'ın çalışanlar için öneminin farkındayız"

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, emeğin ve alın terinin kutsal bilindiği, dayanışma ve güç birliğinin esas alındığı bir medeniyetin evlatları olarak 1 Mayıs'ın çalışanlar için öneminin farkında olduklarını belirtti.

Sarı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimseyerek emekçilerin sorunlarını kendi meseleleri olarak gördüklerini, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde emekçilerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade etti.

İktidara geldikleri günden bugüne kadar emekçilerin ve tüm çalışan kesimlerin yanında olduklarını vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

"Emeğin ve alın terinin kutsal bilindiği, dayanışma ve güç birliğinin esas alındığı bir medeniyetin evlatları olarak 1 Mayıs'ın çalışanlar için öneminin farkındayız. İşsizlikle aktif mücadele yürüttük, istihdamı artırmak için de azami çaba harcadık. Harcamaya da devam ediyoruz. Bu inançla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanmasını diliyorum. Bu anlamlı günün tüm emekçilerin hak ve taleplerinin ele alındığı, gündeme taşındığı bir gün olması temennisiyle, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler