Mahkeme Osman Kavala kararını verdi

Mahkeme Osman Kavala kararını verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebini oy birliğiyle reddetti.

Osman Kavala'nın Yeniden Yargılama Talebi Reddedildi: İstanbul Mahkemesi Kararını Verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebini değerlendirdi. Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in 30 Nisan 2024'te başvurduğu yeniden yargılama talebi, mahkeme tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Mahkeme kararında, daha önce Osman Kavala hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı ve kesinleştiği belirtildi. Ayrıca, yeniden yargılama talebinde yeni kanıtların öne sürülmediği ve verilen kararın hukuki süreçler sonucunda kesinleştiği vurgulandı.

Mahkeme, verdiği kararda yargılamanın yenilenmesinin amacının gerçeğin araştırılması ve toplumun ve sanığın menfaatinin korunması olduğunu ifade etti. Ancak, Kavala'nın dilekçesinde belirttiği hususların kanun yolu aşamasında incelendiği ve yargılamanın yenilenmesi için yeterli sebeplerin bulunmadığı sonucuna varıldı.

Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebinin reddedilmesiyle birlikte, Gezi Parkı davasındaki hüküm kesinleşmiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.