Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den mülakat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den mülakat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğretmenlik meslek kanununda yapılacak düzenlemeleri duyuran Bakan Tekin, öğretmen atamalarındaki mülakat sürecinde önemli değişikliklerin kapıda olduğunu belirtti.

Özellikle öğretmene yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için yasal düzenlemelerin yapılacağını vurgulayan Bakan Tekin, hapis cezalarının artırılacağını ve özel okullardaki öğretmenlerin de koruma altına alınacağını ifade etti. Ancak, bu konuların sadece yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğini, toplumsal farkındalık oluşturmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önümüzdeki hafta Milli Eğitim Komisyonu'nun gündemine geleceğini belirten Bakan Tekin, TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesini ise komisyondaki tartışmaların seyrinin belirleyeceğini ifade etti.

Mülakat Sürecinde Önemli Değişiklikler

Öğretmen atamalarında mülakatın etkisinin azaltılacağını belirten Bakan Tekin, mevcut durumda mülakatın etkisinin yüzde 100 olduğunu ancak bu oranın yüzde 50'ye düşürüleceğini açıkladı. Bu konuda yayımlanan yönetmeliğin süreci belirleyeceğini ifade eden Bakan Tekin, mülakata karşı çıkanların ise ilginç bir şekilde yüzde 100 mülakat etkili olmasını talep ettiklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.