"Terörü durdurmanın tek yolu kültür ve sanattır"

"Terörü durdurmanın tek yolu kültür ve sanattır"

Tiyatro oyuncusu Yazıcıoğlu:- "Başbakan 'gönül coğrafyası' tabirini çok kullanıyor. Sevdiğim bu söz uygulansın istiyorum. Ülkemin her köşesinde gönül coğrafyasının anlamının değer kazanmasını istiyorum. Başbakan bu sözüyle, sınırlarımıza sahip çıkmayı, fa

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları eski genel sanat yönetmeni, oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, "Başbakan 'gönül coğrafyası' tabirini çok kullanıyor. Sevdiğim bu söz uygulansın istiyorum. Ülkemin her köşesinde gönül coğrafyasının anlamının değer kazanmasını istiyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, Taksim Innpera Hotel'de Türk Gençliğine Hizmet Vakfı ve Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu tarafından düzenlenen "Teröre Lanet, Sanata Evet" panelinde konuştu.

Politikanın ince bir sanat olduğuna vurgu yapan Yazıcıoğlu, "Sanatın politikasız olamayacağını, politikadan soyutlanamayacağını düşünerek, politika ile tiyatroyu bir yerde buluşturmalıyız" ifadesini kullandı.

Erhan Yazıcıoğlu, politikacıların sanatı ve sanatçıları daha çok desteklemesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ecevit dönemi dahil iktidarlar devlet bütçelerinde sanata biraz daha cömert davransalar, duygusal anlamda politikacılarımız sanata ve sanatçıya dört elle sarılsalardı, Doğuya kültürü ve sanatı götürebilseydik her şey daha farklı olurdu. Bugünkü Devlet Tiyatrolarının çabaları yetmiyor. Biz buna otuz yıl önce başlamalıydık, ki bugün de başlamak için geç değil. Gelecekteki çocuklarımızı terör tehlikesinden uzak tutmuş oluruz."


- "Gelin politika ile sanatı birleştirelim"

Yazıcıoğlu, sanatçıların bir tehlike olmadığını belirterek, etik kuralları aşmadan, terbiyesizleşmeden, kimsenin onuruyla oynamadan, küfür etmeden eleştirilerini yapabileceklerini söyledi.

"Sanat zaten muhaliftir" yorumunu yapan Yazıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama politika da kendi içinde muhaliftir. Gelin politika ile sanatı birleştirelim, politika ile sanat birbirini yesin ve bir şeyler üretsin. Terörü durdurmanın tek yolu kültür ve sanattır. Uyuşturucudan, kötülükten, dağlardan uzak kalmanın tek yolu kültür ve sanata önem verilmesidir. Keşke bunu yıllar önce yapabilseydik. Yıllar önce buna önem ve bütçe ayırabilseydik. Bugün başlayalım, bugün bu çok kuvvetli iktidar lütfen bunu başlatsın."

Erhan Yazıcıoğlu, "Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynanıyor. Kimin haddine, izin vermeyin. İzin verilmediği zaman kimse Türkiye'yle oyun oynamaz. Biz soğuk bir cehennemde değil, ayrımcılığın olmadığı bir cennette yaşıyoruz. Bu cennete sahip çıkalım. Birbirimize umut verelim. Umut her şeydir. Kötülükleri umutla yok edelim. Eski ile övüneceğimize dünyaya yeni bir barış anlayışı getirelim" dedi.

Yazıcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Başbakan 'gönül coğrafyası' tabirini çok kullanıyor. Sevdiğim bu söz uygulansın istiyorum. Ülkemin her köşesinde gönül coğrafyasının anlamının değer kazanmasını istiyorum. Başbakan bu sözüyle, sınırlarımıza sahip çıkmayı, farklılaşma olmadan, insan ayrımı yapmadan ülkemize sahip çıkmayı vurguluyor bana göre."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler