Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılı Sinema Sektörü Desteklerini Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılı Sinema Sektörü Desteklerini Açıkladı

Sinema sektörüne büyük destek! Kültür ve Turizm Bakanlığı, senaryo yazımından kısa film yapımına, animasyonlardan yerli film gösterimine kadar çeşitli alanlara 34 milyon lira destek sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin sinema sektörünü güçlendirmek ve çeşitli film projelerine destek olmak amacıyla 2024 yılı için önemli adımlar attı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sektör temsilcilerinden oluşan bir kurul tarafından değerlendirilen 147 proje, toplamda 34 milyon 556 bin lira değerinde destek alacak.

Açıklamaya göre, bu destekler farklı alanlara dağıtılmış durumda. 23 senaryo ve diyalog yazım projesine 1 milyon 840 bin lira, 28 kısa film yapım projesine 3 milyon 846 bin lira, 9 kısa animasyon film yapım projesine 935 bin lira, ve 87 yerli film gösterim projesine ise 27 milyon 935 bin lira destek sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklerinin yanı sıra, sinema salonlarının da desteklenmesi planlanıyor. Başvuru yapılan 108 sinema salonuna toplamda 27 milyon 935 bin lira değerinde bir destek ayrıldı.

Ayrıca, belgesel film yapım başvurularının nisan ayında, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapımı, ortak yapım, uzun metrajlı sinema film yapımı gibi türlerdeki başvuruların ise mayıs ayında değerlendirileceği belirtildi.

Sinema sektörüne yapılan bu desteklerle Türkiye'de sinema sanatının ve sektörünün daha da ileriye taşınması hedefleniyor. Detaylı bilgilere ulaşmak için Destekleme Kurulu kararlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün https://sinema.ktb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler