Yeniden Refah’tan engelli maaşları için çağrı

Yeniden Refah’tan engelli maaşları için çağrı

Yeniden Refah Partisi, Engelliler Haftası vesilesiyle engellilerin maddi refahlarını artırmak ve istihdamlarını artırmak için çağrıda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Engelli Vatandaşlar Birim Başkanı Davut Konakçı, Engelliler Haftası dolayısıyla yapmış olduğu açıklamada, engelli vatandaşların yaşamlarını daha iyi bir hale getirebilmek için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Konakçı, engelli maaşlarının ve bakım aylıklarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini savundu.

Partinin engellilere yönelik politikalarını özetleyen Konakçı, kamuda engelli istihdam oranının yüzde 6'ya çıkarılması gerektiğini belirtti. Necmettin Erbakan başbakanlığı döneminde sağlanan engellilere yönelik hak ve imkanların hatırlatılmasının ardından, günümüzdeki artan engelli nüfusuyla uyumlu olarak istihdam oranlarının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Konakçı, partilerinin bu konuda meclise sunduğu kanun teklifinin bekletilmesine rağmen, iktidarda oldukları takdirde bu oranın en az yüzde 6 olarak düzenleneceğini söyledi.

Ayrıca, Kamuya her dönem en az 10 bin engelli ataması yapılması gerektiğini savunan Konakçı, bu yıl yapılan 2 bin 323 engelli atamasının yetersiz olduğunu ifade etti. Sınavlara katılan engelli sayısının yaklaşık 115 bin civarında olduğunu ancak bu sayının sadece yüzde 1,5'lik bir kısmına iş verildiğini belirtti. Konakçı, engelli kardeşlerinin yaşadığı sınavlara katılım zorluklarına da dikkat çekerek, atama sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler