Nihan Candan'ın Tutuklu Eski Sevgilisi Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraflar Geldi

Nihan Candan'ın Tutuklu Eski Sevgilisi Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraflar Geldi

Tutuklu eski polis memuru Onur Apaydın, avukatları aracılığıyla çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanmasına itiraz ediyor. Apaydın, suç örgütü iddialarını reddederek masum olduklarını savunuyor ve örgütün işleyişini detaylı bir şekilde anlatıyor.

Sosyal medya fenomeni Nihan Candan'ın eski sevgilisi ve tutuklu bulunan eski polis memuru Onur Apaydın'ın avukatları, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Apaydın'ın çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanmasına itiraz eden avukatları, Küçükçekmece Başsavcılığı'na sundukları dilekçede Apaydın'ın masum olduğunu belirtti.

Avukat Ayşenur Çolak, "Onur Apaydın çete lideri ya da örgüt üyesi değildir. Onur Apaydın ismi, bu dosyada adı geçen diğer kişiler gibi masumdur. Onur beyi ve Candan kardeşleri, dosyada piyon olarak sunulmuşlardır" dedi. Çolak, Apaydın'ın dilekçesinde örgüt yapısını anlattığını ve masum olduklarına ilişkin ifadelerin yer aldığını belirtti.

Çete lideri olduğu iddia edilen Onur Apaydın, savcılığa sunduğu dilekçede her şeyi anlattı. Avukat Çolak, "Müvekkilimin ve Candan kardeşlerin masum olduğuna ilişkin birçok beyanda bulunmaktadır. Müştekiler de şikayetlerini geri çekmeye başlamışlardır. Candan kardeşler ve müvekkilim Onur Apaydın masum olmalarına rağmen 6 aydır tutukludur" ifadelerini kullandı.

Dilekçede bahsedilen örgütün Sarallar örgütü olduğunu belirten Çolak, örgütün yapılanmasını ve işleyişini detaylı bir şekilde anlattıklarını dile getirdi. Çolak'a göre, fenomenler furyasının olduğu dönemde gerçek suçlular kendilerini perdelemek için Onur Apaydın ve Candan kardeşlerini piyon olarak kullandı.

Onur Apaydın'ın avukatı Nihat Nuri Akar ise Apaydın'ın güvenliği endişesiyle yüksek güvenlikli bir cezaevine nakledildiğini açıkladı. Akar, "Örgütten gelebilecek herhangi bir tehlikeyi önlemek amacıyla sevki yapıldı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler