İsrail yıktı, Ribat yaptı: Gazze’de 'Ribat Sağlık Merkezi' açıldı

7 Ekimden bu yana 22'si hastane olmak üzere 36 sağlık tesisinin kullanılamaz hale geldiği Gazze’de Ribat Sağlık Merkezi açıldı.

Gazze’de insanlık tarihinde az rastlanır bir katliama imza atan İsrail, özellikle hedef aldığı hastane ve sağlık tesisleriyle canların kurtulması gereken alanları toplu mezarlara dönüştürdü.

r1.jpg

Aylardır hem İsrail saldırılarına, hem açlık ve susuzluğa direnen Gazzelilerin sağlık hizmetlerine ulaşması ise neredeyse imkansız.

r2.jpg

15 yıldır bölgede yardım faaliyetlerini yürüten ve 7 Ekim’den bu yana Gazzelilerin yanında olan Ribat İnsani Yardım Derneği ise bölgenin en önemli ihtiyaçlarından birini daha hizmete sundu.

r3.jpg

Ribat Sağlık Merkezi Hanyunus’ta şifa dağıtıyor. 4 ana bölümden oluşan sağlık merkezinde Çocuk, Kadın Doğum, Diş ve Cerrahi kliniklerinin yanında eczane de bulunuyor.

r4.jpg

Bütün alanlarda uzman doktorların hizmet verdiği Ribat Sağlık Merkezi Sorumlusu Dr. Nahit Hicazi, "Ribat Vakfı, 15 senedir hep yanımızda. 7 Ekim'den sonra da ilk yardıma koşanlardan oldular. Şimdi de Türk halkının destekleriyle Ribat Sağlık Merkezimizi açtık. Ribat İnsani Yardım Derneği’ne ve Türkiye'ye teşekkür ederiz. Bu Topraklarda mücadele edebilmek için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

r5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler