Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL Ceza

Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı, internet arama motorları ve sosyal medyada sahte yetkili servislerin reklamlarına karşı sıkı bir denetim başlattı. Sonuçlar açıklandı: 15 milyon TL idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda internet arama motorlarında ve sosyal medya platformlarında tüketiciyi yanıltıcı sahte yetkili servis reklamlarıyla mücadele ediyor. Özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonları gibi ürünlerin tamir, bakım ve yedek parça temini hizmetlerinde yetkili olmadıkları halde kendilerini yetkili servis gibi tanıtan sahte servisler, tüketicileri mağdur etmeye devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimler ve Reklam Kurulu'nun incelemeleri sonucunda, son iki yılda yaklaşık 15 milyon TL tutarında idari para cezası sahte yetkili servislere kesildi. Bakanlık, suç unsuru taşıyan uygulamaları tespit ettiği takdirde ilgili kişiler hakkında hukuki işlem başlatıyor ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuyor.

Tüketicilerin bu tür dolandırıcılıklardan korunması için ise dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. İnternet aramalarında çıkan servislerin reklamlarına ve internet sitelerinde yer alan firma logolarına güvenmek yerine, mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın resmi internet sitesinde veya Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) üzerinde yer alıp almadığını kontrol etmeleri önem taşıyor.

Tüketiciler, şüpheli durumları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden bildirebilirler. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın "www.servis.gov.tr" adresinden erişilebilen SERBİS aracılığıyla kullanılan ürünlerin yetkili servis bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirler. Bu sayede, tüketiciler sahte servislerin tuzağına düşmeden hak ettikleri hizmeti alabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.