"Tek bayrak, tek millet, tek devlet için "evet"

"Tek bayrak, tek millet, tek devlet için "evet"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun:- "Tek bayrak, tek millet, tek devlet için "evet" oyu çok büyük bir anlam ifade ediyor"- KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst:- "Ana vatan da 'evet'ler' ne kadar güçlü çıkarsa biz de o kadar güçlü olacağız. Onun için e

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye'deki halk oylamasına ilişkin, "Tek bayrak, tek millet, tek devlet için 'evet' oyu çok büyük bir anlam ifade ediyor." dedi.

Bakan Atun, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen vatandaş buluşmasında yaptığı konuşmada, ana vatan Türkiye'nin dünyanın sayılı lider devletlerinden, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın sayılı liderlerinden olduğunu söyledi.

Tek bayrak, tek millet, tek devlet için "evet" oyunun çok büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren Atun, Türkiye Cumhuriyeti ne kadar güçlü olursa KKTC sadece ekonomik alanda değil, hem ekonomik statüsü hem siyasi statüsü özellikle uluslararası alanda çok daha yükselir, çok daha güçlü hale gelir. Ana vatanda 'evet' oyu ne kadar çıkacaksa bize düşen KKTC'de daha fazlasını ortaya koymaktır." diye konuştu.

-"KKTC devleti var ise Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir"

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de Türkiye ne kadar güçlü olursa KKTC halkının bir o kadar güven ve huzur içinde olacağını söyledi.

"KKTC devleti var ise Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir." diyen Dürüst, "Bizler bu toprakalardan ezan sesinin eksilmesini istemiyorsak, bayrakların dalgalanmasını istiyorsak ana vatanın yolundan yürüyeceğiz. Ana vatan da 'evet'ler' ne kadar güçlü çıkarsa biz de o kadar güçlü olacağız. Onun için evet." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler