Anneler günü harcamaları yüzde 500 arttı

Anneler günü harcamaları yüzde 500 arttı

TESK Başkanı, Anneler Günü harcamalarının son üç yılda yüzde 500 arttığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, vatandaşların Anneler Günü'nde yaptığı harcamaların ortalama olarak bin liraya ulaştığını ifade etti. Palandöken, bu rakamın dünya genelindeki Anneler Günü harcamalarından önemli ölçüde daha yüksek olduğunu belirtti.

Palandöken, özel günler arasında en fazla alışverişin Anneler Günü'nde yapıldığına dikkat çekerek, bu harcamaların annelerin mutluluğunu artırdığı gibi esnaf ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığını vurguladı. Geçen yıl Anneler Günü alışverişlerinin esnaf camiasına 25 milyar lira ciro getirdiğini söyleyen Palandöken, bu yıl ise maliyetlerin artmasıyla birlikte ciroyla ilgili beklentilerin iki katına çıkabileceğini öngördü.

Son üç yılda Anneler Günü harcamalarında ciddi bir artış yaşandığını dile getiren Palandöken, 2021'de vatandaşların ortalama olarak bin lira harcama yaptığını, bu rakamın dünya genelindeki ortalama Anneler Günü harcamalarından çok daha yüksek olduğunu belirtti. Özellikle kuyumcu esnafı başta olmak üzere çeşitli sektörlerin bu özel günlerde iş hacmi artışı yaşadığını vurgulayan Palandöken, vatandaşların annelerini sevindirirken yerel markaları ve esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Palandöken, son yıllarda özel günlerde kartla yapılan alışverişlerin arttığına dikkat çekerek, özellikle Anneler Günü gibi günlerde kartla yapılan harcamaların yüzde 35 oranında artış gösterdiğini belirtti. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde de genellikle kart kullanıldığını ifade eden Palandöken, vatandaşları güvenlik açığı oluşturmamak için bilindik siteleri tercih etmeye ve kart bilgilerini güvenli alanlarda paylaşmaya çağırdı.

Anneler günü harcamaları yüzde 500 arttı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler